Een duurzame kinderkamer: zo gaat ie jaren mee

De kinderkamer is ongetwijfeld een van de leukste kamers om je als ouder op uit te leven. Jammer genoeg is het ook de kamer waar slijtage en veroudering het snelst optreedt. Probeer de kinderkamer daarom zo duurzaam mogelijk in te richten, zodat de ruimte voorbereid is op de groei van je kind. Hoe? Met onze tips! (In samenwerking met Floorify)

Vloer – F017 Champagne bij Floorify. Hanglamp (HKliving), tapijt rechts (Bloomingville), tapijt sterren (Rivièra Maison), behang (Done By Deer), wandlamp wolk (Ferm Living), zitkussen (Madam Stoltz).

Slijtvaste vloer

Een kind wil spelen. Dat spreekt voor zich. Kies daarom voor een slijtvaste vloer die tegen een stootje kan. In ‘Een frisse start met vtwonen’ kreeg de duurzame kinderkamer van Manou bij Melissa en Koen een rigide vinyl vloer met houtstructuur van Floorify die de knappe look van parket natuurgetrouw nabootst, maar ook erg sterk, geluidsabsorberend, watervast, warm én zeer onderhoudsvriendelijk is. Floorify onderwerpt z’n vinyl vloeren namelijk aan uitgebreide tests om de beste kwaliteit te verzekeren. En dat is nu eenmaal wat je nodig hebt in een kinderkamer: een stevige basis. Stiftvlekken veeg je op deze vloer gewoon weg met een droge microvezeldoek. Maar ook ongelukjes met eten of een blokkentoren die omvalt, gaan er niet voor zorgen dat de vloer z’n glorie snel verliest. Vallende voorwerpen laten namelijk geen putjes achter. En door het warme oppervlak is een speeltapijt overbodig. Ideaal voor Manou, maar ook voor haar ouders, want met die tijdloze parketlook blijft de kinderkamer vooral een mooie ruimte.

Vloer – F017 Champagne bij Floorify. Tapijt sterren (Rivièra Maison), rond tapijt (Bloomingville), behang (Done By Deer), wandlamp wolk (Ferm Living), zitkussen (Madam Stoltz).

Kies voor een slijtvaste vloer die tegen een stootje kan, want een kind

wil spelen

Afwasbare wanden

Heb je een kind dat graag tekent? Een creatieve geest is leuk, maar niet wanneer je mini de muren als z’n canvas gebruikt. Kies dus voor verf met hoge glans, want die laat zich het beste afwassen.

Schrap kindermaten

In de kamer van Manou installeerden de stylisten een knuffelbox, waar ze naar hartelust kan spelen. Je ziet wel vaker speelhoekjes verwerkt in een kinderkamer, maar de stylisten maakten deze zo groot, dat Manou er nog jaren plezier aan kan beleven. In de knuffelbox kan op termijn zelfs een lattenbodem met matras gemaakt worden. Wedden dat je kind op elke leeftijd wel zo’n persoonlijke hideout kan gebruiken? Tip: ga ook bij stoelen, bureaus of zitzakken voor een formaat waar je kindje een tijdje zoet mee is. Hallo duurzame kinderkamer!

Vinyl plankenvloer van Floorify uit 'Een frisse start met vtwonen': seizoen 3 - Melissa & Koen - Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens - Fotografie Jonah Samyn
Vloer – F017 Champagne bij Floorify. Tapijt rechts (Bloomingville).
Vloer – F017 Champagne bij Floorify. Tapijt (Bloomingville), bijzettafels (privébezit).

Blijf neutraal

Kleuren in de slaapkamer stimuleren de creativiteit en fantasie van je kind. Ga dus nooit voor een zwart-witte kinderkamer pur sang, maar ga ook niet fanatiek de tegengestelde richting uit als je jezelf behang- en verfklusjes wil besparen. Een muurschildering is vaak prachtig, maar het is minstens zo jammer als je die muur na enkele jaren al moet overschilderen. De duurzame kinderkamer van Manou kreeg een neutrale oranjetint waar ook iets oudere kinderen blij mee zijn. En ook de vinylvloer met houtstructuur van Floorify blijft z’n waarde behouden en zorgt voor een stevige, neutrale basis. Deze Champagne eik combineert trouwens met een heel breed kleurenpalet en is dus altijd een goede keuze om op terug te vallen.

Shop voorbij de kinderafdeling

We laten ons graag verleiden door de ultraschattige spullen uit de kinderafeling. Een guilty pleasure. En daar is niets mis mee! Al zijn dát wel de meubels en accessoires die het snelst op zolder belanden. Het kan geen kwaad om je horizon te verlengen en eens voorbij de kinderafdeling te zoeken naar een mooie kledingkast, een leuk tapijt of een originele hanglamp. Je weet wel, zo eentje waar een prille tiener zich niet voor schaamt.

Over Floorify

Floorify is op en top Belgisch design. De Floorify rigide vinyl vloeren combineren het beste van 2 werelden: de warme uitstraling van parket of de strakke look van beton met een absoluut gebruiksgemak. Floorify vloeren zijn geluidsdempend, warm, watervast én op zowat elke ondergrond eenvoudig te plaatsen.

Bron: in samenwerking met Floorify | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 5

nog meer: TV