6x interieurtrends naar je garderobe vertaald

Een ding staat vast: het wordt een najaar boordevol contrasten. Van neutrale tinten en eenvoudige materialen tot rijkelijke interieurs met diepe kleuren. En dat geldt niet alleen voor de interieurwereld. De grenzen vervagen en interieur en mode vloeien als het ware samen tot een heuse lifestyle waarbij alles op mekaar is afgestemd. Zo trek jij jouw interieurstijl door tot in je garderobe! (In samenwerking met CKS)

CKS - 6x interieurtrends vertaald naar je garderobe

Een tikkeltje luxe

Boetiekhotels, kleine hotels met een eigenzinnig, luxueus interieur, schieten de laatste jaren als paddestoelen uit de grond en vormen de inspiratie voor heel wat van onze eigen interieurs. Kostbare en zachte materialen, diepe kleuren en gouden details liggen aan de basis van deze ietwat eclectische stijl. Deze interieurtrend integreer je ook makkelijk in je garderobe: kies voor luxueuze stoffen als zijde, satijn (zoals de gifgroene maxi-jurk van CKS hierboven) of fluweel en werk je silhouette af met een enkele glamoureuze (gouden) accessoires.

Stoer maar sober

Terug van eigenlijk nooit weggeweest: de industriële loftstijl. Open ruimtes, robuuste materialen en multifunctionele meubelen, een industrieel interieur is per definitie ruw en imperfect, wat het net erg interessant maakt. In je garderobe vertaalt deze trend zich in utility wear, praktische werkkledij die zomaar uit een of ander magazijn lijkt weggeplukt. Denk hierbij aan comfortabele overalls en cargobroeken met zakken maar dan in een chique stof, verfijnde print of afgewerkt met een trendy detail. Comfortabel én stijlvol? Het kan.

Ultravrouwelijk

Wanneer het buiten kouder wordt, maken we het binnen extra gezellig. De interieurtrend bij uitstek die hierop inspeelt komt uit Scandinavië overgewaaid en wordt de soft contourstijl genoemd. Bij deze stijl staan warme, zachtroze tinten, afgeronde vrouwelijke vormen en zachte materialen centraal. Ook in de modewereld maken ultravrouwelijke kleuren en stoffen dit najaar opnieuw hun opmars, kijk maar naar de CKS autumn 2019 collectie. Door roze te combineren met bordeaux of oker voeg je een frisse touch toe aan je najaarslook.

De kracht van contrasten

Modern en vintage worden op een evenwichtige manier met elkaar verenigd in de mid centurystijl. Het geheel is een harmonieus samenspel van tegenstellingen waarbij ook kleur een belangrijke rol speelt en er vaak één specifieke eyecatcher de aandacht opeist. Trek de lijn door in jouw outfits en ga voluit voor de colourblock trend waarbij je twee contrasterende kleuren met elkaar combineert. Durf jij?

Verfijnde eenvoud

Een basic interieur is als een blanco canvas waar je alle kanten mee uit kan. De neutrale kleuren en materialen maken je stulpje tijdloos en zen en laten toe om op regelmatige tijdstippen van accessoires te wisselen. Bij deze stijl wordt hoofdzakelijk geïnvesteerd in een aantal duurdere meubelstukken die jarenlang mooi blijven en makkelijk te combineren zijn. Je zou ze kunnen vergelijken met de echte klassiekers, kledingstukken die het altijd goed doen.

Terug naar de natuur

Tropische prints, groentinten en natuurlijke materialen brengen niet alleen rust in huis maar zorgen ook voor een heerlijk zomerse vakantiesfeer. Ideaal wanneer de regen buiten met bakken uit de lucht valt. Wanneer je ook nog eens jurken in vrolijke bloemenprints en tinten groen in huis haalt, wordt zelfs de druilerigste periode van het jaar een feest.

Over de CKS autumn 2019 collectie

CKS creëert deze herfst verrassende, on-trend key styles met zowel vernieuwende items als karakteristieke silhouetten die een hedendaagse twist krijgen. Uitgesproken ontwerpen, knitwear van een hoog niveau en exclusieve stoffen tonen aan dat het Belgisch label volledig inzet op design en kwaliteit.

Enerzijds kenmerken unieke prints, krachtige kleurencombinaties, geometrische figuren en sportieve details het seizoen. Verwacht je anderzijds aan originele ruitjesmotieven, corduroy, en workwear-geïnspireerde must-haves.

Bron: in samenwerking met CKS (fotografie CKS autumn 2019 collectie)

nog meer: TV