6 tips om het meeste uit je foto’s te halen

Liggen jouw familiekiekjes en herinneringen veilig opgeborgen in een fotomapje? Of komen jouw beste beelden zelfs helemaal niet van je smartphone af? Breng daar het komend jaar verandering in en stel je mooiste foto’s tentoon doorheen je woonst. Een persoonlijke touch zag er nog nooit zo goed uit! (In samenwerking met albelli)

1. Meer = meer

‘The more, the merrier’ slaat niet enkel op het aantal gasten rond je feesttafel, maar ook op het tentoonstellen van je foto’s in huis. Wat persoonlijke decoratie betreft, hoef je je dan ook niet in te houden. Ga je net zoals bij Carolien en Carlo voor een collage van je favoriete kiekjes? Kies dan eens voor een afdruk in zwart-wit. Zo oogt het drukke geheel toch rustig. Bij de make-over van Lien en Nicholas werd daarentegen gekozen voor een echt statement stuk in de keuken. Hun fotoluster met retro foto-afdrukken van albelli is de eyecatcher van de ruimte. Zelf maken? Hier vind je de werkbeschrijving.

2. Mix & match

Terwijl de jonge muzikante Frie gretig haar spullen inpakte, zorgden vtwonen stylisten Ozanne en Guillemine ervoor dat de sterke band met haar mama ook in haar interieur terugkwam. Het moeder-dochter duo poseerde samen voor mooie foto’s, die vereeuwigd werden op wanddecoratie van albelli in verschillende afmetingen en materialen. Door prints in aluminium en plexiglas te mixen, krijg je een dynamische look. Wil je elk type wanddecoratie even goed aan bod laten komen? Zet ze dan geschrankt neer.

3. Denk aan je doorgangen

Wanneer je tijd en geld in een sfeervolle beeldenverzameling stopt, moet die absoluut gezien worden. Vergeet het klassieke kadertje op het nachtkastje of het dressoir maar kies een plek waar dagelijks veel passage is. Daar vallen je kiekjes het meest op. Heb je al eens aan de looprichtingen in je huis gedacht? De inkomhal, trap of de gang bijvoorbeeld. Wedden dat je bezoek even blijft hangen om al dat moois te bewonderen?

4. De hoogte in

Foto’s die gezien mogen worden, hang je strategisch op. Uit onderzoek blijkt dat je beelden best op ooghoogte hangt. Dat scheelt natuurlijk per persoon, maar over het algemeen hang je het midden van je beeld ongeveer op 150 à 160 cm. Zo springen je fotoprints zeker in het oog!

5. Blend met je interieur

Aangezien de grote fotoluster van Lien en Nicholas al best wat aandacht vraagt, kozen Ozanne en Guillemine om de andere familiekiekjes subtiel te verwerken doorheen de woning. Op het goudkleurig memobord in de speelhoek werden verschillende afdrukken van albelli geklemd. Zo gaan ze makkelijk op in het interieur en kunnen ze regelmatig verwisseld worden. Dat is handig wanneer de kinderen weer wat groter worden en Lien opnieuw een hele hoop beelden verzameld heeft! Zelf geen memobord in huis? Je favoriete foto’s kan je ook kwijt aan een prikbord of op de koelkast.

6. DIY fotoboek

De klassieker van de fotoprints, dat blijft natuurlijk het fotoboek. Tegenwoordig kan je dat old school aanpakken door zelf aan een scrapbook te beginnen. Daarin kan je niet alleen je favoriete foto’s, maar ook andere papieren memorabilia als brieven of vliegtickets bewaren. Ben je niet overtuigd van je eigen knutselkunsten? Dan kan je ook online een fotoboek samenstellen. Zo verrasten Ozanne en Guillemine Nathalie uit ‘Een frisse start met vtwonen’ met een boek boordevol familiefoto’s van albelli. Een schot in de roos!

Bron: in samenwerking met albelli | Make-over door Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie: Jonah Samyn  | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 4aflevering 5, aflevering 6 en aflevering 8

nog meer: TV