5 vrolijke manieren om extra persoonlijkheid aan je interieur te geven

Een huis dat overloopt van persoonlijke details, zoals het huis van Kim en haar twee kinderen uit aflevering 1, daar houden wij van. Je kunt op verschillende originele manieren van je huis een thuis maken. Met vaak zelfs eenvoudige aanpassingen. Vijf vrolijke tips, om wat persoonlijkheid in je interieur te blazen, lijsten we hier voor je op! (In samenwerking met IXXI)

Jonah Samyn Aflevering 1 een frisse start met vtwonen
Vitrinekast (HKliving), hanglamp en tapijt (Bloomingville), kruk (vtwonen collectie), tafelkleed (Broste Copenhagen).

Oma’s pannenkoeken

Integreer het oude servies van je grootouders in je besteklade en vitrinekast. Niets zo leuk en verrassend als een pannenkoekenfeestje geven en de pannenkoeken (volgens oma’s recept natuurlijk) presenteren op het oude servies. Wedden dat er een aantal nostalgische verhalen zullen volgen?

ixxi persoonlijkheid
Persoonlijke wanddecoratie (IXXI). Daybed (Household Hardware), plaid en tapijt (HKliving), kussen (zuiver). Tafellamp en bijzettafel (privébezit).

Kim: “Zo zijn de kinderen toch aanwezig als ze een weekje bij hun vader

verblijven”

Familieportret tegen je muur

Staan er nog veel mooie (vakantie)foto’s op je smartphone, maar geen idee hoe je ze thuis tentoonstelt? Laat je foto’s als vergroting of als collage afdrukken bij IXXI en hang je herinneringen aan de muur. Bij de make-over van Kim kozen de stylisten voor een fotovergroting van de kinderen. En dan begint de fun: op elke IXXI-kaart staat een deel van de foto: een leuke puzzel om in elkaar te steken met het simpele kliksysteem. Kies je voor een collage, dan kun je de kaartjes gemakkelijk van plaats veranderen of verwisselen. Eenmaal ineengeklikt, hang je je homemade kunst op zonder dat je hoeft te boren. Dag kale muur, hallo herinneringen!

Washi all the way

Met wat washi-tape kom je al een heel eind in het opsmukken van je huis. Zo geef je een persoonlijke upgrade aan je spiegels, kasten of koelkast door er met tape familiefoto’s, vakantiekiekjes, uitnodigingen, kaartjes en kindertekeningen aan te bevestigen. Tijd voor nieuwe foto’s? De washi-tape laat geen lijmsporen na en jij kunt je fotocollectie zo vaak updaten als je wil.

Ixxi - aflevering 1 Kim - Jonah Samyn
Persoonlijke wanddecoratie (IXXI). Daybed (Household Hardware), plaid en tapijt (HKliving), kussen (zuiver) en poef (BePureHome). Vintage kast en planten (privébezit)

Meubelstukken met een verhaal

De oude piano waar je vroeger op leerde pianospelen, een kastje dat je erfde van je grootmoeder of de fiets waarmee je vader een kermiskoers won. Meubelstukken met een verhaal geven een ziel aan je huis. En alles wat vroeger hip was, komt sowieso terug. Zo ben je steeds mee met de laatste nieuwe (of vintage) trends.

Niet te clean

Zeg nu zelf; een huis zonder rondslingerende sokken, onopgeruimd speelgoed of afwas op het aanrecht, straalt weinig persoonlijkheid uit. Laat de boel maar eens lekker de boel. Een huis dient om in te leven en niets zo persoonlijk als een pan soep die op het vuur staat te pruttelen, terwijl je kinderen elkaar in de haren vliegen. Of lief samenspelen, dat kan ook.

Meer tips om je interieur eigen te maken vind je hier.

Bron: in samenwerking met IXXI | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: aflevering 1 van seizoen 3 van ‘Een frisse start met vtwonen’

nog meer: TV