5 tips om de ideale zetel te vinden

De zetel is dé plaats waar jij na een lange dag tot rust kan komen. Aangezien het over het algemeen een nogal prominent meubelstuk in je interieur is, kies je best voor een exemplaar dat perfect bij jouw smaak en behoeftes past. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Met deze 5 tips in het achterhoofd wordt kiezen heel wat makkelijker. (In samenwerking met Passe Partout)

1. De bekleding

Denk eerst en vooral na over hoe jij je zetel zal gaan gebruiken. Alleen zo kan je de juiste bekleding kiezen. Houd je van een robuuste, luxueuze uitstraling? Ga dan voor leer. Heb je een huisdier dat vaak bij je in de zetel komt liggen, blijf dan zeker weg van velours. Zo vermijd je een harige sofa die je elke dag moet stofzuiger. Ken je jezelf en wéét je dat je vlekken gaat maken? Ga dan voor een exemplaar met wasbare hoes.

2. Het model

In een zetel moet je comfortabel kunnen zitten, dat is zeker. Maar denk ook aan anderen: komt er vaak bezoek? Zitten jij en je partner het liefst knus tegen elkaar? Of hebben jullie tijdens een Netflix-marathon net je eigen plekje nodig? Een goede oplossing voor wie graag eens van opstelling verandert, is een modulaire zetel. Daarvoor kan je bijvoorbeeld bij Passe Partout terecht. Met een van hun modulaire zetels heb je heel wat mogelijkheden: wanneer er bezoek is, kan je er het maximale aantal zitplaatsen uithalen, wanneer jullie met z’n tweetjes zijn, kan je dan weer een deel als salontafel gebruiken. Ook in een grotere woonkamer zijn verschillende componenten interessant. Zo kan je als het ware gaan spelen met blokken, waardoor je nieuwe investering niet snel zal vervelen.

3. De kwaliteit

Aan een nieuwe zetel hangt vaak een stevig prijskaartje. Om het meest uit je budget te halen, ga je het best voor een kwalitatief exemplaar dat jaren meegaat. Kijk goed naar de opbouw en afwerking en probeer de zetel ook zeker zelf even uit. Online shoppen is leuk, maar bij zo’n grote investering is het belangrijk om toch ook even in een fysieke winkel een kijkje te gaan nemen. Zit alles goed? Dan ben je weer één stap dichter bij het vinden van je droomzetel.

4. De kleur

Waar je bij grotere ketens vaak gelimiteerd bent in je kleuropties, kan je bij speciaalzaken uit een uitgebreid gamma kiezen. Zetels van Passe Partout kan je stap voor stap zelf samenstellen. Zo kies jij de vorm, de stof en de kleur die jij het liefst in je woonkamer ziet. Zorg voor een gebalanceerde mix van rustig en uitgesproken. Wanneer je voor een knallende kleur gaat, kies je beter voor neutrale accessoires. Een kalme tint op de zetel daarentegen, nodigt uit om te experimenteren met toffe accenten die je doorheen het jaar naar hartelust kan herstylen.

5. Advies op maat

Een kwalitatieve zetel gaat jarenlang mee. Je kiest dan ook best een model dat perfect bij jou en je behoeften past. Laat je daarom zeker adviseren door kenners. Stap eens een gespecialiseerde meubelzaak binnen, waar een team klaarstaat om te luisteren naar jouw woonwensen en budget. Zo geniet je tijdens het hele proces van professionele begeleiding. Van A tot Zetel!

Over Passe Partout

Passe Partout is een Belgisch bedrijf met ruim 20 jaar ervaring. Als expert op vlak van zetels zijn zij hét aanspreekpunt in je zoektocht naar een kwalitatief exemplaar. Hun ruime aanbod aan zetels wordt uitgetekend in België en handgemaakt op verschillende plaatsen in Europa. Je kan hun designs terugvinden (en uittesten!) in gespecialiseerde meubelzaken.

Bron: in samenwerking met Passe Partout | Make-over door Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie: Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 1 en aflevering 4

nog meer: TV