5 tips voor een opgeruimd gevoel in je slaapkamer

‘Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd’, zeggen ze weleens. Voor je slaapkamer geldt dat zeker! Wist je dat sommige slaapproblemen ontstaan door een rommelige kamer? Daar weten wij raad mee! Met deze aanpassingen geniet je elke dag van dat opgeruimde gevoel in je slaapkamer. (promotie)

opgeruimd slaapkamer swiss sense

Slim opbergen

Een van de redenen waarom een slaapkamer vaak slordig oogt, is omdat er niet genoeg opbergruimte is. Die broek die je vanmorgen toch niet aantrok, vuile sokken die stiekem onder het bed geschoven zijn… Al die kleine rommeltjes zorgen voor een grote chaos. Daarom: zorg voor genoeg opbergruimte! Kies voor een kleerkast met deuren en vul onverwachte ‘verloren’ plaatsjes op met handige opbergboxen of organizers. De ruimte onder je bed bijvoorbeeld: waarom geen schoendozen vullen met rondslingerende spulletjes en die daar bewaren? Of kies voor een bedlade of bed met ingebouwde opbergruimte bij Swiss Sense, lekker makkelijk en onopvallend!

Het juiste bed

Raar maar waar: de keuze voor je bed heeft invloed op de ‘opgeruimdheid’-factor van je slaapkamer. Een klassiek bed met veel tierlantijntjes zal drukker en dus minder opgeruimd lijken. Een strak bed of strakke boxspring zonder franjes is een betere keuze. De boxsprings bij Swiss Sense bestaan uit vlakke en elektrisch verstelbare boxsprings in verschillende uitvoeringen. De matrassen op de box zorgen voor een stabiele ondersteuning en samen met de bijgeleverde topper ben je verzekerd van een goede ondersteuning en een heerlijke nachtrust.

Leuk beddengoed

Cruciaal voor de overall look van je slaapkamer is het beddengoed. Verfrommelde lakens stralen allesbehalve rust uit, dus neem elke ochtend vijf minuutjes de tijd om je bed op te maken. Trek de lakens strak, drapeer een sprei netjes over je bed en leg de kussens recht. In combinatie met beddengoed in een effen kleur of met een rustige print zullen jouw dromen alleen maar zoet zijn!

slaapkamer opgeruimd

Grote meubels

Een slaapkamer dient om te slapen, dus in principe heb je niet veel meer nodig dan een bed. Een bed alleen is natuurlijk wat mager, maar wat extra meubels geven je slaapkamerinterieur een update. Overdrijf hier echter niet mee: beter kies je voor enkele grote stukken dan voor verschillende kleine elementen. Ga bijvoorbeeld voor een grote kleerkast en een commode in plaats van meerdere kleine kastjes waarin je toch niet al je spullen kwijt kunt. Of beter nog: een ingebouwde kast. Die past perfect in je interieur én geeft stof geen kans!

Accessoires groeperen

Een kaars hier, een vaasje daar… Natuurlijk wil je wat sfeer in de slaapkamer, maar als je accessoires te veel verspreidt, kan het geheel wanordelijk lijken. Daarom is het belangrijk om te groeperen: dat mooie vaasje kan gerust bij die leuke theelichtjes op de vensterbank! Of als je nachtkastje groot genoeg is, kun je kiezen voor een mooi dienblad om je spullen op uit te stallen – dan heb je ineens ook de perfecte plaats voor je favoriete boek.

Bron: in samenwerking met Swiss Sense | Bron beeld 2: styling Fietje Bruijn – fotografie Dennis Brandsma

nog meer: TV