5 goede redenen om shutters te installeren

Shutters of binnenluiken zijn het minder bekende broertje van de rustieke buitenluiken, maar hebben minstens zoveel te bieden. Zeker in de slaapkamer van Nick en Stig, waar het raam een prominente plaats inneemt. We geven je 5 goede redenen om shutters te installeren. (In samenwerking met JASNO)

Primewood shutters – 0452 cream grey (JASNO). Bed – Fly (Velda), wandhaak (Gamma), badjas (Walra), sprei – grijs (Vandyck).

1. Verstelbare lamellen

Om Nick en Stig de nodige privacy te gunnen in hun slaapkamer, was raamdecoratie noodzakelijk. Het grote slaapkamerraam kreeg van de stylisten een charmante, maar tegelijk moderne uitstraling met shutters van JASNO. Die binnenluiken geven -in tegenstelling tot buitenluiken- nooit de hele kamer bloot aan de buren, dankzij de verstelbare lamellen die je kunt kantelen in een gewenste stand. En dat is niet alles! De shutters in de slaapkamer zijn zo gemaakt, dat Nick en Stig de boven- en onderlamellen afzonderlijk van elkaar kunnen bedienen. Zo kan diegene die eerst uit bed springt de lamellen onderaan openen om al wat licht binnen te laten, maar die erboven toch gesloten houden zodat de andere op z’n gemak nog even kan snoozen.

Met binnenluiken geef je niet je hele kamer bloot aan de buren.

2. Volgt rondingen

Shutters volgen de vorm van je ramen, waardoor ze een opvallend ontwerp in de verf kunnen zetten. Het slaapkamerraam van Nick en Stig had wat weg van een boogvenster uit een kapel. Prachtig hoog en afgerond vanboven. Met shutters komt het originele raamkozijn volledig tot z’n recht.

Shutters van Jasno uit 'Een frisse start met vtwonen': seizoen 3 - Nick & Stig - Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens - Fotografie Jonah Samyn
Primewood shutters – 0452 cream grey (JASNO). Bed – Fly (Velda), rond tapijt (Kave Home), bruine vaas en groene schaal (HKliving), dekbed (vtwonen collectie), grijze sprei (Vandyck), blauwe sprei (Heckett & Lane), spiegel (Woood).
Primewood shutters – 0452 cream grey (JASNO).

3. Voor elk formaat

De shutters van JASNO werden op maat gemaakt om perfect aan te sluiten op het slaapkamerraam van Nick en Stig. Maatwerk geeft je verschillende opties. Zo kan de raamdecoratie bevestigd worden op het raamkozijn, aan de binnenmuur, of op de muur zelf. Bij Nick en Stig werden de shutters bijvoorbeeld op een draaikiepraam gemonteerd, zodat het raam nog steeds open kan. Verder kies je zelf hoe de panelen wegklappen of wegvouwen, én of je de bedieningslat onzichtbaar wegwerkt of niet.

4. Makkelijk te openen

Hoe de shutters ook bevestigd worden, binnenluiken zijn vlotjes te openen om je ramen een poetsbeurt te geven. Wil je meteen ook je shutters schoonmaken? Met een plumeau of vochtige doek veeg je zonder problemen het stof weg.

Shutters van Jasno uit 'Een frisse start met vtwonen': seizoen 3 - Nick & Stig - Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens - Fotografie Jonah Samyn
Primewood shutters – 0452 cream grey (JASNO). Bed – Fly (Velda), dekbed (vtwonen collectie), grijze sprei (Vandyck), blauwe sprei (Heckett & Lane), spiegel (Woood), lounge bank (vtwonen collectie).

5. Brengt zon in huis

Tot slot stralen binnenluiken een zuiderse sfeer uit waar geen enkel andere raamdecoratie aan kan tippen. Dat hadden ook stylisten Ozanne en Guillemine begrepen. Nick en Stig zijn een exotische levensstijl gewend door hun vele jaren in het buitenland. Met shutters in hun slaapkamer worden ze zelfs in het grauwe België elke ochtend wakker met een instant vakantiegevoel.

Over JASNO

Ben je op zoek naar shutters voor je ramen, dan ben je bij JASNO aan het juiste adres. De shutterspecialist levert al bijna 20 jaar raamdecoratie in heel Europa. Een verdeler komt altijd bij je thuis om in te meten en je shutters naar wens samen te stellen. Hoge kwaliteit en altijd op maat gemaakt.

Bron: in samenwerking met JASNO | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 4

nog meer: TV