4x creatief indelen met een roomdivider

Een roomdivider deelt een ruimte in twee, zonder dat die haar open karakter verliest. In het derde seizoen van ‘Een frisse start met vtwonen’ gingen de stylisten creatief aan de slag met roomdividers in alle vormen en maten. Tijd voor een terugblik op de inspirerende roomdivider-tips van Ozanne en Guillemine! (In samenwerking met èggo)

Roomdivider rechts – steengrijs (Èggo). Hanglamp (Fatboy), wandlamp (Zuiver), vakkenkast links – 3 stuks opgestapeld (vtwonen collectie), daybed (Household Hardware), tapijt (Kave Home), bijzettafel – zwart (Woood), bijzettafel – bruin (Nordal), poster (Bloomingville). Hondenbench en spiegel (privébezit).
Roomdivider – steengrijs (Èggo). Daybed (Household Hardware), tafellamp (House Doctor), poster (Bloomingville). Hondenbench en spiegel (privébezit).

1. Handige vakken

Dorien gooide in haar ultrasmalle rijwoning alle muren plat tussen keuken, eetkamer en woonkamer. Om het nauwe tunnelgevoel uit de ruimte te halen, voegden de stylisten elementen toe die je doen slalommen. Zoals de steengrijze vakkenkast die ze op maat lieten maken door èggo en die de woonkamer van de eetkamer scheidt. Door een roomdivider op maat te laten maken, kun je zelfs voor de smalste en hoogste ruimtes een functioneel meubel bouwen dat loodrecht op de muur geplaatst kan worden. Een open kast laat toe dat het daglicht zich verder doorheen de ruimte verspreidt. En de grootte van de vakken kies je zelf, afhankelijk van de gewenste inhoud. Gebruik ze bijvoorbeeld als verticale plantentuin of om spullen van een vervelend formaat in te zetten. Extra leuk bij Dorien: onderaan de roomdivider van èggo was net genoeg plaats voor de hondenbench van hondje Diesel. Niet alleen heel praktisch, maar zo gaat dit minder mooie gebruiksvoorwerp ook op in het interieur.

Roomdivider uit 'Een frisse start met vtwonen': seizoen 3 - Kim - Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens - Fotografie Jonah Samyn
Stoelen (BePureHome), hanglamp boven tafel, tafellamp op piano en zwarte spot (Lucide), poef – honey (BePureHome), tapijt – jute (HKliving), zwarte bijzettafel, oranje tafellamp, eettafel en vintage kasten (privébezit).

2. Lage kastjes

Ook lage kasten kun je strategisch plaatsen, zodat ze een roomdivider vormen. In de make-over bij Kim zetten de stylisten twee vintage kasten loodrecht tegen de muur om een gezellig lounge- en pianohoekje te creëren in de woonkamer. Hoge kasten zouden hier teveel licht wegnemen. Met lage kasten blijft het gevoel van een open ruimte behouden, maar dan wel één met knusse hoekjes.

Hanglamp (Muuto), eettafel (Vincent Sheppard), beige stoel (Kartell), vloerlamp (Lucide).
Witte stoel, zetel (privébezit).

3. Collecties achter glas

Ben je een verwoed verzamelaar? Dan is een vitrinekast echt iets voor jou! De stylisten deelden het salon en de eetkamer van Elke en Herbert in met een glazen vitrinekast. Daarin kan Elke – die graag gezelligheid creëert met accessoires – naar hartelust spulletjes in uitstallen, zonder dat de kamer rommelig oogt voor praktisch ingestelde Herbert. De hoeveelheid spullen die je in de kast plaatst, kies je zelf. En de glazen wand bespaart je afstofwerk.

Roomdivider uit 'Een frisse start met vtwonen': seizoen 3 - Nick & Stig - Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens - Fotografie Jonah Samyn
Hanglampen – groot, middel & klein (Lifestyle), vloerlamp (ETH York), wandlamp (Dutchbone), poefs Xavio en tafel Buddha Dining (Passe Partout), kussen op poef (Riverdale), bruine poef (vtwonen collectie), zwarte kruk (Woood), bijzettafel op wieltjes (Woood), houten kruk (Mica), tapijt (Riverdale).

4. Zeteldans

De make-over bij Nick en Stig leerde ons dat een roomdivider niet altijd een kast hoeft te zijn. Het koppel maakte een opsplitsing tussen de eetkamer en het salon door een bruuske scheidingslijn te trekken met grijze tegelvloer en houten planken. Ozanne en Guillemine maakten die opsplitsing iets zachter door de zetel op de lijn te plaatsen. Zo functioneert hij als een ziteiland dat eetkamer en salon van elkaar scheidt, en tegelijkertijd verbindt. In plaats van de poefs hun gewoonlijke plekje te geven voor de zetel, zetten de stylisten ze tegen de achterzijde. Die vormen de ideale bank voor de low dining eettafel. Doordat de zetel nu het hoogste element in de ruimte is, werkt hij uitstekend als roomdivider. En de ruimte geniet zo van een optimale lichtinval.

Over Èggo

Frisse en kleurrijke showrooms, toegankelijke ontwerpen, ergonomie en vormgeving die het gebruiksgemak verhogen, maar bovenal een onafgebroken persoonlijke begeleiding. Dat zijn ongetwijfeld de redenen voor het succes van èggo.

Bron: in samenwerking met èggo | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 8

nog meer: TV