4 redenen om voor kurk in je badkamer te kiezen

Denk jij bij kurk meteen aan een fles wijn? Think again, want ook de kurktegel verdient je aandacht. Dit originele alternatief voor klassieke vloeren en wanden biedt naast een hippe look & feel nog een hoop voordelen voor het héle huis. Zelfs voor de badkamer. Kijk maar naar de make-over van Lukas en Katrien uit ‘Een frisse start met vtwonen’! (In samenwerking met Santana)

1. Ultiem gebruiksgemak

In vochtige ruimtes als een badkamer en keuken is een kurkvloer ideaal. Door z’n waterafstotende eigenschappen houdt het de groei van bacteriën en schimmels tegen. Daarnaast is natuurkurk zo vochtbestendig dat het zelfs op de wand in de douche geplaatst kan worden. Voor wie liever niet elke dag schrobt, is een kurkvloer trouwens ideaal: hij is stofwerend en slijtvast.

Wie gaat voor een kurkvloer, heeft de keuze uit kurktegels met een kleef- of kliksysteem. Tegels met een kliksysteem worden zwevend aangebracht op een bestaande vloer. Daarom kan je ze makkelijk zelf plaatsen. Kleeftegels, die verlijmd worden, vereisen een perfect vlakke en droge ondergrond. De vloer moet daarom altijd eerst geëgaliseerd worden. Ook kleeftegels kan je zelf plaatsen, zolang je maar precies en aandachtig te werk gaat. Wie de bijgeleverde instructies nauwgezet volgt en zich goed voorbereidt, hoeft zelfs geen ervaring te hebben!

2. Comfort boven

Een kurkvloer is hypercomfortabel. De veerkrachtige cellen in de kurk zorgen voor een soepele loopervaring, wat goed is voor je gewrichten. Lopen op wolkjes wordt dan als het ware lopen op kurkjes. Naast je kinesist zal ook je huisarts vrolijk worden van je nieuwe kurkvloer: dankzij de vuilafstotende toplaag krijgen stofjes, schimmels en huismijt geen kans. Een vloer uit natuurkurk is gevuld met lucht en houdt warmte uit de omgeving langdurig vast waardoor je nooit echt koude voeten krijgt. En wanneer je zin hebt in een dance party voor de spiegel, kan dat gewoon. Dankzij de anti-sliplaag en geluidsdempende eigenschappen blijft dat feestje helemaal privé.

3. Eco-friendly

Kies je voor kurk, dan kies je voor de natuur. Én voor je energierekening. De warmte-isolerende eigenschappen maken het materiaal een milieuvriendelijke manier om de warmte binnenshuis te houden. Dat voel je niet alleen aan je voeten, maar ook in je portemonnee. Daarnaast is kurk een natuurlijk product waar een heel ecosysteem en bijhorende economie achter zit. Door de kurk op een eco-friendly manier te produceren en verwerken, haal jij met elke tegel een stukje Moeder Natuur in huis zonder dat er een boom voor hoeft te sneuvelen. Ook over eventuele recyclageperikelen hoef je je geen zorgen te maken: kurk is 100% biologisch afbreekbaar en daardoor makkelijk te recycleren. Net zoals we het graag hebben.

4. Verrassend veelzijdig

Kurk in je interieur hoeft niet te betekenen dat je huis een wandelend prikbord wordt. De opties zijn eindeloos: van mat tot glanzend en van een sfeervolle hout- tot industriële steenlook. Wie kiest voor een homogeen geheel, laat de tegels doorheen heel z’n woning doorlopen. In de nieuwe woning van Lukas en Katrien werd een kurkvloer met kurkwanden gecombineerd om de piepkleine badkamer ruimer te laten aanvoelen. Hou je meer van afwisseling? Leef je dan uit in het veelzijdig gamma bekleding, structuren en afwerkingen.

Productinfo:

Bron: in samenwerking met Santana | Make-over door Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie: Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 2

nog meer: TV