4 redenen om voor Marmoleum te kiezen

Een vloer met een moderne look, die aandacht heeft voor het milieu? Hallo Marmoleum! Ben jij, net als Kim uit aflevering 1, helemaal verliefd op deze duurzame linoleumvloer? Lees dan snel verder! (In samenwerking met Forbo Flooring)

Aflevering 1 Kim Een frisse start met vtwonen Johan Samyn Forbo Marmoleum
Vloer: collectie Marmoleum Solid – Concrete – 3727 drift (Forbo Flooring), zetel Dante (Passe Partout). Tapijt (HKliving) en plaid (BePureHome).

Met Marmoleum haal je een stukje

natuur in huis

1. Het is duurzaam

Marmowablieft? Marmoleum is een 100% CO2-neutraal geproduceerde linoleumvloer die geen invloed heeft op de wereldwijde klimaatverandering. Het is CO2-neutraal omdat de natuurlijke hernieuwbare materialen zoals jute, vlas en de bomen die gebruikt worden voor de productie veel koolstofdioxide opnemen. Het productieproces vraagt daarnaast weinig energie; een dubbele win dus. En daar eindigt het duurzame verhaal natuurlijk niet. De vloer gaat langer dan dertig jaar mee en wil je ‘m toch veranderen, dan is de vloer ook nog biologisch afbreekbaar.

2. Het is makkelijk in onderhoud

Er zitten geen groeven in de vloer, waardoor het vuil zich niet kan ophopen. Hierdoor zijn vooral de vlakke Marmoleumvloeren makkelijk schoon te maken én zijn ze zeer geschikt voor mensen met allergieën. Hygiënische vloer, proper huis, gelukkige bewoners! Klinkt als de ideale vloer voor Kim en haar kinderen.

Vloer: collectie Marmoleum Solid – Concrete – 3727 drift (Forbo Flooring). Vintage kastjes, piano en planten privébezit. Poef (BePureHome).
Aflevering 1 / Jonah Samyn / Upstairs / trapverlichting
Vloer: Marmoleum Marbled – Vivace – 3405 Granada (Forbo Flooring)

3. Je hebt heel veel keuze

Je kunt uit heel wat formaten, kleuren en designs kiezen. Zo kun je je innerlijke interieurstylist helemaal los laten gaan. De look van de planken, tegels en kamerbreed Marmoleum is gebaseerd op hout, beton, steen en marmer. Ga voor één stijl of combineer patronen en vloersoorten. Bij Kim kozen Ozanne en Guillemine in de hal voor de bijzonder slijtvaste en vuilafstotende Marmoleum Vivace. Door het drukke patroon op de vloer vallen moddervoeten of binnengewaaide blaadjes helemaal niet op. In de woonkamer kozen ze voor de steenachtige structuur van Marmoleum Concrete, in combinatie met contrasterende kleuren op de muur en meubels uit zachte materialen.

4. Het is onverwoestbaar

Marmoleum vloeren kunnen tegen een stootje. Ze zijn voorzien van Topshield2, een dubbele UV-geharde afwerkingslaag. Vuil, slijtage, krassen, vlekken… Bring it on!

Een frisse start met vtwonen: seizoen 3 - Kim en kids - fotografie Jonah Samyn
Een frisse start met vtwonen: seizoen 3 - Kim en kids - fotografie Jonah Samyn

Leuk gevonden: een make-over voor deuren, meubels en tafels

Heb je, net zoals Kim, een aantal meubelstukken die wel een upgrade kunnen gebruiken? Ozanne en Guillemine wisten er wel raad mee. Ze kozen voor Furniture Linoleum – een product dat net zoals Marmoleum duurzaam en natuurlijk is – en gaven de vintage kastjes van Kim een nieuwe afwerkingslaag in het wit.

Wil je liever een ander kleur, dat kan! En je kan linoleum niet alleen gebruiken voor kastjes, maar ook voor deuren, bureaus, krukjes, tafels,… The sky is the limit. Het is daarnaast helemaal kidsproof: er blijft geen stof aan kleven én het laat geen vingerafdrukken achter.

Bron: in samenwerking met Forbo Flooring | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: aflevering 1 van seizoen 3 van ‘Een frisse start met vtwonen’

nog meer: TV