3x kurk in de slaapkamer

Kurk is warm en natuurlijk, maar ook modern en eigenzinnig. Een perfecte match voor de uiteenlopende interieurstijlen van Nick en Stig. In ‘Een frisse start met vtwonen’ werd hun slaapkamer uitgerust met een ruwe kurkwand en een zachte kurkvloer, maar de toepassingen zijn eindeloos. Ontdek in dit artikel 3 manieren waarop jij dit veelzijdige materiaal in de slaapkamer kunt gebruiken. (In samenwerking met Santana)

Vloer – Orotava uit Nuances collectie (Santana). Kurkwand – Maximo uit Raw collectie (Santana). Wandlamp (Lucide), bed – Fly (Velda), wandhaak (Gamma), badjas (Walra), dekbed (vtwonen collectie), blauwe sprei (Heckett & Lane), grijze sprei (Vandyck), kussen op bed (HKliving).

Kurk als ruwe eyecatcher

De slaapkamer verdient een tikkeltje luxe. Dat moeten Nick en Stig gedacht hebben toen ze ‘m voorzagen van een hoog houten plafond en een al net zo hoog boograam. De stylisten gingen nog een stapje verder, en kozen voor een sensationele bedwand uit kurk die de natuur als het ware naar binnen haalt.

Kurkwand – Maximo uit Raw collectie (Santana). Wandlamp (Lucide).

Met een opvallende wand achter je bed zit je eigenlijk altijd goed, maar zeker als je voor ruwe kurk kiest. Het materiaal heeft dezelfde natuurlijke uitstraling als hout, maar wordt in interieurs nog te vaak over het hoofd gezien. Nochtans geeft deze Maximo uit de Raw-collectie van Santana op slag pit aan de slaapkamer van Nick en Stig. Hier kozen de stylisten voor een wand in de typische kurkkleur, maar bij Santana vind je ruwe kurk in verschillende uitvoeringen, voor een eyecatcher naar jouw smaak.

Kurk als moderne wand

Vroeger werd gladde kurk tegen de muur enkel goedgekeurd als prikbord, maar momenteel belichaamt een kurkwand de huidige woontrends met z’n warme uitstraling en aardse kleur die aanzet tot gezellig cocoonen. De isolerende en geluidsdempende eigenschappen van kurk maken ‘m ideaal voor de slaapkamer. Daar moeten we geen tekeningetje bij maken.

In de slaapkamer van Nick en Stig hielden Ozanne en Guillemine het bij een opvallende kurkwand, en vulden dat aan met een simpel wit kleurtje op de muren om drukte te vermijden. Rust en evenwicht primeert in de slaapkamer.

Vloer – Orotava uit Nuances collectie (Santana). Tapijt (HKliving), lounge bank (vtwonen collectie), plaid (Lifestyle).

Kurk als zachte vloer

Niets fijner dan ‘s morgens op je blote voeten uit bed strompelen zonder een temperatuurschok te krijgen. Voor Nick en Stig is dat nu realiteit, want kurkvloer is warm en zacht. Verder is het de ideale vloerbedekking voor stofgevoelige kamers zoals de slaapkamer, want kurkvloer stoot namelijk vuil af. Simpelweg stofzuigen en af en toe dweilen volstaat om je kurkvloer te onderhouden.

De Orotava vloerkurktegels uit de Nuances-collectie van Santana zijn licht, sober en ogen als steen. In dit geval zorgen ze voor een mooi contrast met het houten plafond en de ruwe kurk op de muur. Behoud je liever toch dat eigenzinnige kurkpatroon? Dan vind je bij Santana evengoed een vloer naar jouw wensen.

Vloer – Orotava uit Nuances collectie (Santana). Grijze sprei (Vandyck).
Kurkwand – Maximo uit Raw collectie (Santana). Wandlamp (Lucide), bed – Fly (Velda), badjas (Walra), dekbed (vtwonen collectie), blauwe sprei (Heckett & Lane), grijze sprei (Vandyck), kussen op bed (HKliving), tapijt (HKliving).

Tip: mix & match

Durf te combineren! Je mag gerust meerdere keren beroep doen op het dankbare materiaal in de slaapkamer. Maar geef kurk ook de ademruimte om te stralen. Bij Nick en Stig contrasteert een lichte, neutrale kurkvloer met stonelook mooi met de opvallende kurkmuur. Ga dus niet voluit voor één patroon of één kleur in de slaapkamer, want overdaad schaadt.

Over Santana

Voor mooie kurkwanden- en vloeren ben je bij Santana aan het juiste adres. De expert in natuurlijke materialen biedt een ruime waaier aan stijlen: van klassiek tot hip en van houtlook tot een industrieel steeneffect. Naast de handige eigen plaatsingsdienst geniet je hier van professioneel advies op maat, waardoor zelfs je eigen vloer leggen kinderspel wordt.

Bron: in samenwerking met Santana | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 4

nog meer: TV