3x musthaves voor Hygge in huis

Hoorde jij ooit al van Hygge? Dat woord voor het gevoel van dankbaarheid, gezelligheid en geluk is misschien wel één van onze favoriete Deense dingen. En hoewel het bij Hygge natuurlijk om veel meer dan het materiële gaat, is een woning waarvan je in alle gezelligheid kan genieten wel een goede start om die Scandinavische manier van leven helemaal te omarmen. Wij vertellen je hoe je van jouw huis een ‘hyggelige’ thuis kan maken. (In samenwerking met Heytens)

1. Rijke texturen

Maakte jij als kind ook zo graag een fort van kussens en dekens? Wie kiest voor een Hygge-huis doet dat op een iets volwassenere manier. Voorzie je zetel van een bonte verzameling kussens, zodat je er na een lange werkdag écht kan in neerploffen. Investeer in kussenslopen met rijke texturen en rustgevende kleuren en prints en denk ook aan knusse plaids om het geheel nog net iets zachter te maken.

2. Kies voor kaarsen

Wanneer het op kaarsen aankomt, geldt: less is absoluut niet more. Plaats ze strategisch doorheen de ruimte en combineer verschillende soorten en maten. Vergeet ook zeker niet om een geurkaars aan te steken die een heerlijk rustgevende geur doorheen het huis verspreidt. Schakel alle lampen uit ga helemaal back to basics. Want geef nu toe: nadenken over mooie momenten waarvoor je dankbaar bent, gaat zoveel makkelijker in een ontspannen sfeer.

3. Zie het groots

Je inrichting Hygge-proof maken, dat zit ‘m in meer dan de details. Enkele grote veranderingen zorgen er meteen voor dat jouw interieur gezelliger aanvoelt. De Hygge Trend-collectie van Heytens omarmt het Scandinavische stijlgevoel en voegt er een huiselijke dimensie aan toe. Denk daarbij aan meer dan alleen kussens en plaids, maar ook aan sfeervolle raamdecoratie, een aanpassing die meteen in het oog springt en dus in een handomdraai voor een stijltwist zorgt. De eenvoudige maar zachte stoffen van hun gordijnen en jaloezieën maken je woning in no-time helemaal Hygge!

Over Heytens

Bij Heytens kan je terecht voor kwalitatieve raamdecoratie op maat, een brede waaier aan behang en woonaccessoires als kussens, tapijten en plaids. Hun actuele collecties, waaronder Hygge Trend en Architect Trend, zijn hedendaags én tijdloos. De perfecte accenten om in huis te halen!

Bron: in samenwerking met Heytens | Foto 1: Jonah Samyn, ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 4 | Foto 2: Heytens

nog meer: TV