Dit was seizoen 2 van ‘Een frisse start met vtwonen’

De perfecte combinatie van woonstijlen

Tijdens het tweede seizoen waren we opnieuw getuige van een knap staaltje mixen & matchen van verschillende woonstijlen. Zelfs de combinaties waarvan we dachten dat ze nooit zouden kloppen, werden door vtwonen stylisten Ozanne en Guillemine verzoend tot een mooi geheel. Bij Loes en Kim kreeg industrieel een zachte twist, bij Lukas en Katrien gingen de zussen voor basic met natuurlijke invloeden. Lies en Matthias kregen een mix van vintage en industrieel, terwijl Nathalie dan weer werd verrast met een landelijk romantisch interieur. Bij Lien en Nicholas kozen de vtwonen stylisten voor ‘back to basic’ en voor Frie werd zelfs de geheel nieuwe ‘New York loft meets jazz club style’ ontwikkeld. Hanne kreeg een eerder eclectische nieuwe thuis en bij Carolien en Carlo was er een mooi evenwicht tussen industrieel en landelijk.

Wat hebben we geleerd dit seizoen?

  • De zitkuil is helemaal terug van weggeweest! Ozanne en Guillemine maakten er bij Loes en Kim een gezellige cocon van.
  • Het is niet altijd per definitie de man die van industrieel houdt en de vrouw die een landelijke woonstijl verkiest. Zo was dat bijvoorbeeld bij Carolien en Carlo net omgekeerd.
  • Heb je een grote kast die je absoluut mee wil verhuizen maar die iets te imposant is in je interieur? Haal ze uit elkaar en plaats ze in 2 aparte delen in je nieuwe stulpje, net als bij Lies en Matthias en bij Loes en Kim. Met een likje verf zien ze er trouwens weer net als nieuw uit!
  • In de woning van Nathalie bewezen Ozanne en Guillemine dat wit niet altijd kil hoeft te zijn maar ook gezellig kan ogen.
  • Wees niet bang om felle kleuren, uiteenlopende materialen en drukke prints te combineren. De nieuwe thuis van Hanne laat zien dat ook een eclectisch interieur knap kan zijn!
  • Werken met een thema is een leuke tip als je op zoek bent naar de juiste kleurcombinaties. Zo gebruikten Ozanne en Guillemine de Australische roots van Nicholas als leidraad voor de aankleding van hun interieur en kreeg de woonkamer van Frie een ‘dag’- en een ‘nacht’-kant.
  • Bij Nathalie en Hanne kon je zien dat een open trap makkelijk weg gewerkt kan worden met kasten of (rol)gordijnen.
  • Van zonlicht in huis word je standaard vrolijk. Bij Hanne en Nathalie werden daarom nieuwe dakramen geplaatst die de kamers op slag opklaarden. Bovendien kreeg Nathalie’s kamer ook een zonnige tint die haar elke ochtend bij stemt.

Wil je de afleveringen nog eens herbekijken? Dat kan hier.

De leukste items uit de afleveringen

Alle producten uit het programma die verkrijgbaar zijn in de vtwonen shop vind je hier.

Seizoen 3?

Heb je concrete verhuisplannen tussen juni en oktober 2019 en kan jouw nieuwe woning ook een make-over gebruiken? Schrijf je dan nu in voor het derde seizoen van ‘Een frisse start met vtwonen’. Misschien komen Sieg en de vtwonen stylisten dan wel bij jou langs!

nog meer: TV