Dit was seizoen 3 van ‘Een frisse start met vtwonen’

Het derde seizoen van ‘Een frisse start met vtwonen‘ zit er alweer op. Acht weken lang kon je zien hoe Sieg, Ozanne en Guillemine met een prachtige make-over de deelnemers een frisse start gaven in hun nieuwe huis. Vandaag delen we de hoogtepunten van het afgelopen seizoen. Dit hebben we geleerd van onze favoriete stylisten!

Van vintage tot steampunk

Wat een seizoen was dat, met zeer uiteenlopende woonstijlen. Zo kreeg Kim een frisse start met vintage in huis, Simon en Sarah maakten kennis met de terrazzo-trend en bij Elke en Herbert keerde de rust in huis door basic stijlelementen. In het interieur van Nick en Stig kwam Tel Aviv tot leven, terwijl Melissa en Koen verrast werden met bogen en strepen. Moussa en Naima kregen de keuken van hun dromen, Simon en Stéphanie zagen hun steampunk-wens in vervulling gaan en Dorien nam samen met hond Diesel haar intrek in het smalste huisje van Tienen.

Wat hebben we geleerd dit seizoen?

  • Door middel van kleuren en het slim plaatsen van je meubels, creëer je toch ruimtes. Zo heeft iedereen bij Kim z’n eigen plekje!
  • Met jaloezieën die geperforeerd zijn haal je veel licht in huis en tegelijkertijd kunnen pottenkijkers niet naar binnen kijken. Ideaal voor een jong gezin zoals bij Simon en Sarah!
Een frisse start met vtwonen: seizoen 3 - Kim en kids - fotografie Jonah Samyn
  • Heb je een groot gezin en weet je de badkamer niet goed praktisch op te delen? Ozanne en Guillemine tonen bij Elke en Herbert hoe je dat doet!
  • In de woning van Nick en Stig bewezen Ozanne en Guillemine dat er voor elke interieurstijl een trap te vinden is.
  • Heb je nog een leuke oude kast staan? Met een likje verf kan je ervoor zorgen dat die opgaat in je interieur en zo heb je een originele tv-kast net zoals bij Melissa en Koen.
Trap in lederlook van Upstairs uit 'Een frisse start met vtwonen': seizoen 3 - Nick & Stig - Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens - Fotografie Jonah Samyn
  • Bij Moussa en Naima kon je zien dat je ook zonder foto’s een gezellig en persoonlijk interieur kan creëren.
  • We ontdekten een nieuwe interieurstijl bij Simon en Stéphanie, genaamd steampunk. Voor liefhebbers van de industriële interieurstijl.
Aflevering 7 / Een frisse start met vtwonen / Jonah Samyn
  • Een smal rijhuis is niet altijd even makkelijk in te richten. Bij Dorien werd daarom het plafond in een donkerder kleurtje gestoken. Dat duwt de muren optisch uit elkaar.

Wil je de afleveringen nog eens herbekijken? Dat kan hier.

De leukste DIY’s uit de afleveringen

De leukste zelfmakers uit de make-overs vind je hier.

Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn

nog meer: TV