Sierkers planten

Heb je een kleine achtertuin, maar wil je hier toch een mooie boom in planten? Dan is de Japanse sierkers een goede optie.

sierkers planten
De Japanse sierkers (Prunus serrulata ‘Pendula’) wordt na het planten niet groter en de takken hangen als een parasol naar beneden, waardoor het schaduwoppervlak minimaal blijft. Ideaal voor een kleine tuin.

Sierkers planten

Voor algemene tips om een boom te planten kijk je bij boom planten. Hoe je een sierkers plan zie je in de video.

  1. Plant de sierkers net zo diep als hij bij de kweker heeft gestaan.
  2. Om de sierkers te beschermen tegen de wind is het belangrijk dat je hem steunt met boompalen.
  3. Zet de palen links en rechts van de stam iets schuin van de boom af.
  4. Span de band om de stam en de palen.

In pot planten

Wil je zeker weten dat je boom klein blijft, dan kun je er ook voor kiezen om deze in een pot te planten. Kijk bij bomen in pot voor meer informatie.

Snoeien

Over het algemeen is er niet veel snoei nodig. Als je wilt snoeien kan dat het beste na de bloei. Eigenlijk kun je volstaan met de boom in zijn mooie vorm te houden. Kijk voor meer informatie over snoeien bij boom snoeien.

Tip: Als de sierkers groot genoeg is kun je in het voorjaar een aantal takken van de boom halen en in een vaas zetten. Zo haal je snel het voorjaar in huis. Knip de takken dan al voor de bloei af, zodat ze in huis kunnen uitbloeien.

Sierkers kopen

Je kunt de sierkers, palen en spanband als pakket bestellen bij Directplant. Ook vele andere soorten bomen zijn op deze site te vinden. Door in een eenvoudig zoekprogramma je wensen te selecteren, vind je de ideale boom voor jouw tuin. Bestellen en betalen kan via de site, waarna de bestelling wordt thuisbezorgd. Op bepaalde punten in Nederland is afhalen ook mogelijk. Er zit twee maanden bloeigarantie op de bomen.

Voor meer informatie: Directplant

nog meer: tuinieren