Strakke tuin

beeld vtwonen Beeld

Trek de stijl van je interieur door naar buiten met een strakke, misschien bijna minimalistische, tuin. Veel mensen denken dat een strakke tuin saai is. Dat hoeft dus helemaal niet!

Lees verder onder de advertentie

Strakke tuin

Kies in een moderne strakke tuin voor XL-tegels, eventueel in combinatie met kleinere tegels. De beplanting is simpel en wintergroen. Om de tuin af te maken kun je gebruik maken van industriële materialen, een groot terras, een verhoogde vijver en schanskorven.

Bestrating

Combineer in een strakke tuin bakstenen op waalformaat (zoals Excluton straatbaksteen ‘Oud Amsterdam) met grote tegels van één vierkante meter groot (zoals de Xtra serie). Je krijgt daardoor een strakke uitstraling, maar toch sfeervol. In plaats van bakstenen kun je ook kiezen voor iets grotere tegels (zoals de Puras serie). Bij grote tegels is het prettig als ze dun zijn, want dan wegen ze minder. Maak niet de fout door heel je tuin dicht te straten, want zelfs in een minimalistische tuin hoort beplanting.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Beplanting

Welke beplanting past er in een strakke tuin? Kies het liefst voor wintergroene soorten die weinig onderhoud nodig hebben.

Lees verder onder de advertentie

Om hoogte te creëren in de tuin kun je bomen neerzetten. Kies voor gewone bomen of bomen als dakplatanen en dakmoerbeien. Ook kun je kiezen voor een balkenframe om hoogte te krijgen, maar houd het wel simpel!

Producten in de strakke tuin: schommelstoel, pot wit/zwart, sushi boek: Intratuin; ronde bolvormige vloerlampen, stoelen, eggchair: Dacks; tuinierenwebshop.nl.

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met: Excluton (sierbestrating), De Tuinen van Appeltern (locatie), Groencentrum De Vlieren (extra beplanting), Intratuin (extra beplanting), Inès Beeftink (tuinstyling)

Lees verder onder de advertentie