Postzegeltuin: 5 tips voor extra meters in de tuin

Heerlijk tot rust kunnen komen op een loungeset, maar ook groente verbouwen in een eigen moestuin: in een postzegeltuin telt elke centimeter en die wil je natuurlijk optimaal benutten. Het is niet altijd simpel om er iets van te maken, maar zo gaat het zeker lukken: 5x extra meters in de tuin.

Tips voor extra meters in de tuin

Alles benutten

Benut de omtrek van je tuin voor extra meters. Met een hangende kruidentuin, geleide fruitbomen, uplighters en lichtsnoeren langs de schutting en lange vaste banken afgewisseld met plantenbakken.

Horizontaal

Schuttingen met horizontale in plaats van verticale latten lijken langer en breder. Je kunt de schutting mooi aankleden om een kaal uitzicht te voorkomen. Zorg er alleen voor dat je de schutting niet al te vol hangt met tierlantijnen. Wat je wel kunt doen zijn mooie plantenbakken ophangen. Wil je voor het oog extra meters in de tuin maken? Hang dan een oud raam aan de schutting of een mooie buitenspiegel. Zo lijkt je tuin optisch meteen een stuk groter.

Hoogteverschillen

Een tuin met perspectief voelt groter. Zichtlijnen, traptreden en hoogteverschillen in de beplanting zorgen dat je oog van het een naar het ander springt en wat meer te doen heeft.

Ritme voor extra meters tuin

Minimalist? Ritme is je beste vriend. Langgerekte betonnen staptegels, vierkante blokken siergrassen, een rij dezelfde potten en gesnoeide bomen passen mooi bij strakke tuinmeubels.

LEES OOK
Optimaal genieten van een kleine tuin

Zoek het licht op

Lichte kleuren laten alles groter lijken: gebleekt hout, een lichtgrijze schutting en schuur, lichte betontegels en transparante meubels van rotan of bespannen met kunststof doen hun werk ook op een bewolkte dag.

nog meer: tuinieren