Zeeuws knoopje (Astrantia major)

Bestel deze plant bij Directplant

Zeeuws knoopje als borderplant

Het Zeeuws knoopje Astrantia major is de meest gangbare soort en de laatste decennia een veel toegepaste borderplant. Hij staat vooral mooi bij roze, bijvoorbeeld de bloemen van Sidalcea ‘Elsie Heugh’, Lavatera ‘Barnsley’ en Echinacea purpurea.

Is het Zeeuwse knoopje een vaste plant?

Het is een opgaande, tot 70 centimeter hoge vaste plant. De bloemkleur is wit of iets roze, de nerven zijn opvallend. De bloeiperiode valt in de maanden juni tot en met augustus.Het Zeeuws knoopje (Astrantia) is uitgeroepen tot vaste plant van het jaar 2005. De populariteit van deze plant is de laatste jaren dan ook groot. Dat is ook niet zo vreemd want de bescheiden bloemetjes staan bij elkaar in schermen en worden omgeven door fraaie geaderde windselbladeren en geven een spectaculaire aanblik. En u heeft de hele zomer plezier van ze.

Waar komt de  Astrantia major vandaan?

Het Zeeuwse knoopje komt oospronkelijk uit Midden- en Zuid-Europa tot in de Kaukasus. De Nederlandse naam heeft dus niets te maken met de oorsprong. De naam is verbonden met een sieraad in de Zeeuwse klederdracht dat op deze plant lijkt. De wetenschappelijk naam Astrantia komt van aster, Latijn voor ster, naar de vorm van de bloem.

fot5gkm8goje_w2400.jpg

Kenmerken: