Windmolenpalm

 

Bestel deze plant bij Directplant

Windmolenpalm in de tuin

In een exotische sfeer onder een palmboom liggen? Dat kun in je eigen tuin met deze windmolenpalm Trachycarpus fortuneiTrachycarpus fortunei kan staan zowel in een pot als in de grond.

Is de windmolenpalm vorstbestendig?

Oorspronkelijk komt deze palm voor in de bergen van India en China tot op twee kilometer hoogte waar het flink kan vriezen. Zijn bescherming krijgt Trachycarpus fortunei vooral van de rafelige schors om de stam. Hij is daardoor de meest winterharde palm, waardoor we hem veel zien in wat gematigde streken zoals Ierland, Zuid-Engeland en Bretagne.

Hoe groot wordt de Trachycarpus fortunei?

In zijn oorspronkelijk klimaat kan Trachycarpus fortunei wel tien meter hoog worden, maar in ons klimaat blijft hij meestal kleiner, tot soms slechts een tot twee meter. Opvallende eigenschap van een palmboom ten opzichte van andere bomen is dat hij nooit dikker wordt. De stam krijgt redelijk snel zijn uiteindelijke omvang. Verder groeien er geen takken aan de stam, maar alleen boven op de stam. Hier groeien de bladeren. Dit blad blijft groen in de winter en vormt een prachtige waaier. Het is vooral mooi als de wind er door ruist. De Trachycarpus fortunei palmboom krijgt geen kokosnoten, maar wel andere vruchten. Nadat lange trossen met gele bloemen zijn verschenen, ontstaan de blauwe bessen. Deze zijn niet eetbaar.

Hoe kan ik de Trachycarpus fortunei verzorgen?

De Trachycarpus fortunei staat goed in de zon of halfschaduw op een niet te droge grond. Plant de Trachycarpus fortunei op de plaats die het best beschermd is tegen de wind. Vooral vrieswinden kunnen het blad aantasten. Daarom in de winter beschermen tegen wind bij strenge vorst.

Hoe kan ik de windmolenpalm beschermen tegen vorst?

Palmbomen in pot kun je gewoon binnen zetten. Bescherm voor de zekerheid de pot zelf ook tegen vorst. Bevroren wortels zullen namelijk niet opnieuw uitlopen. Lees ook eens het interessante artikel over het planten beschermen tegen vorst.

In de zomer Trachycarpus fortunei water geven als het langdurig droog is. Wil je meer weten over hoe je het beste planten kunt bewateren? Lees dan eens het artikel over planten water geven.

Wil jij misschien een palmboom planten? Lees eens het interessante artikel boom planten op onze site. Deze palmboom kopen kan via de ‘bestellen’ knop bovenin de pagina.

yyz5vk986siv_w2400.jpg

Kenmerken: