Spierstruik (Snowmound)

De spierstruik Spiraea nipponica ‘Snowmound’ groeit met mooie, rond overhangende scheuten. Vormt een dichte brede struik met donkergroene bladeren. 

Waar wordt Spiraea nipponica ‘Snowmound’ voor gebruikt?

Spiraea is genoemd naar het Griekse woord speiraira. Dit werd gebruikt voor planten waarmee, net als met de laurier, kransen werden gemaakt.

Hoe bloeit de Spiraea nipponica ‘Snowmound’?

Het zijn bladverliezende struiken die zijn onder te verdelen in voorjaarsbloeiers, die meestal witte bloemen hebben en zomerbloeiers die roze of rood bloeien. Van mei tot juni vormt hij witte, ongeveer 8 mm grote bloemen, die met vele bij elkaar in halfronde tuilen zitten. In mei-juni verschijnen witte bloemen in halfronde schermen. Hij is wel een van de elegantste en mooiste hoge spierstruiken maar kies toch bij voorkeur voor de nog mooiere Spiraea nipponica cultivars zoals Snowmound, Halward´s Silver, Gelspir of June Bride.

Hoe hoog wordt de Spiraea nipponica ‘Snowmound’?

Sommige struiken worden tot zes meter hoog, andere halen de 50 centimeter niet eens. Zeer gevarieerd dus. Spiraea nipponica is een zeer mooie sierlijke heester en inheems in Japan. De struik oogt mooi door zijn afwisselende stijf opgaande en overhangende takken.

Spiraea nipponica ‘Snowmound’ onderhouden

Spierstruiken houden van vruchtbare, matig vochtige grond en staan het liefst in de volle zon. Dan bloeien ze het beste. Geef in het voorjaar een basisbemesting en breng mulch aan. Meeldauw is te bestrijden maar zorg ervoor dat het blad niet te lang vochtig blijven om meeldauw te voorkomen. Als het nodig is de vorm te behouden, snoei je voorjaarsbloeiers na de bloei. Zomerbloeiers kun je in de lente ver (circa een kwart) terugknippen, ze komen hetzelfde jaar nog in bloei.

lfy5taf8cazn_w2400.jpg

Kenmerken: