Sierappel (Red Sentinel)

Het geslacht Malus kan grofweg ingedeeld worden in twee typen appels: de sierappels en consumptieappels. De sierappels worden gekweekt vanwege hun mooie kleur. Ze zijn minder lekker dan de consumptieappels.

Wat zijn eigenschappen van de Malus ‘Red Sentinel’?

De sierappel Malus ‘Red Sentinel’ is een schurftvrije, kleine boom en bloeit roze wat later wit wordt. Het blad van de Malus ‘Red Sentinel’ is groen, maar verandert in de herfst naar goudgeel. De boom draagt tot december (diep)oranje vruchten.

Wat voor een appels heeft de Malus ‘Red Sentinel’?

Sierappels zijn grote heesters of kleine bomen. In het voorjaar bloeien ze prachtig. In de herfst dragen ze kleine, gekleurde appeltjes. Deze vruchten zijn niet geschikt voor consumptie. Per ras kan het boompje gevoelig of minder gevoelig zijn voor schurft.

Malus ‘Red Sentinel’ onderhouden

Zet de Malus ‘Red Sentinel’ op een beschutte plek. Ondeskundig snoeien laat het boompje minder bloeien. Zorg voor een goede vormsnoei, zodat een niet te volle kroon ontstaat. Wellicht is het artikel boom snoeien interessant. Neem elk jaar het ‘waterlot’ weg, oftewel het te veel aan dunne, recht omhoog gaande scheuten.

ugh5w9w88mbv_w2400.jpg

Kenmerken: