Schuimkaars (Tiarella wherryi)

Wat voor blad heeft de schuimkaars?

De schuimkaars Tiarella wherryi komt uit de VS (Virginia, Tenessee, Georgia, Carolina, Alabama). Hij komt iets minder vaak voor dan de meest populaire schuimbloem, Tiarella cordifolia. Hij vormt minder een tapijt dat onkruid goed onderdrukt, maar de bladeren zijn erg mooi. Ze zijn fraai smaragdgroen van kleur, maar ook bruin gevlekt.

Wanneer bloeit de schuimkaars Tiarella wherryi?

In de herfst kleuren ze roodachtig. Deze schuimbloem bloeit in mei en juni. De licht geurende bloemen zijn wit en verkleuren naar roze.Ze bloeien heel kort, maar heel rijk. Een zee van trossen met pluizige crèmewitte bloempjes, die inderdaad iets weg hebben van schuim.

Schuimbloem als bodembedekker

Schuimbloemen zijn goede bodembedekkers, die groen blijven in de winter. Ze doen het prima in de schaduw en kunnen daarom goed onder een boom staan.

Hoe kan ik de Tiarella wherryi onderhouden?

Tiarella wherryi groeien het beste op humusrijke, vochthoudende grond. Op schaduwrijke plaatsen, bijvoorbeeld onder bomen, doen ze het prima. Als ze op een goede plaats staan, groeien schuimbloemen snel. Als ze te groot worden, kun je ze afsteken. Bij voorkeur iets wat in het najaar gebeurt vanwege de bloei in het voorjaar.

vdg52938rjvq_w2400.jpg

Kenmerken: