Scheefbloem (Iberis sempervirens)

Wannee bloeit de Iberis sempervirens?

De scheefbloem Iberis sempervirens heeft twee pluspunten. Hij bloeit al vroeg, eind maart, en langdurig tot mei. Daarnaast is de Iberis sempervirens een sierlijke plant om te zien vanwege de mooi gebogen takjes. Bij ons zien we hem terug in de border of de rotstuin. Zeker in combinatie met blauwbloeiende planten zoals Aubrieta-cultivars. De soortaanduiding sempervirens betekent ‘altijd groen’ en dat geldt voor deze soort zeker. De blaadjes zijn vrij dik en donkergroen.De naam scheefbloem is eigenlijk duidelijk genoeg, maar de kelk van de bloem heeft ongelijk lobben. Hierdoor lijkt de bloem een beetje scheef te zijn. Ze komen oorspronkelijk uit het Middellandse-Zeegebied.

Hoe kan ik de Iberis sempervirens onderhouden?

Zonnige standplaatsen en goed ontwaterende grond zijn de belangrijkste groeivoorwaarden voor de Iberis sempervirens. Deze plant heeft verder geen onderhoud nodig.

De Iberis in een rotstuin

Zelf de Iberis sempervirens in een rotstuin planten? Neem dan eens een kijkje in het artikel rotstuin op onze website. Daarnaast kan je op onze site meer informatie vinden over het aanleggen of ontwerpen van je eigen tuin.

7jg5nfo8hm3i_w2400.jpg

Kenmerken: