Roos (The fairy)

War voor bloemen heeft Rosa ‘The fairy’?

Rosa ‘The Fairy’ is een trosroos die in 1932 is gekweekt. Het meest opvallende aan een trosroos is dat verscheidene bloemen aan één steel groeien. De bloemen van Rosa ‘The Fairy’ zijn klein, roze en geuren licht. Wil je meer over rozen weten laas dan eens het artikel over soorten rozen.

Wanneer bloeit de trosroos Rosa ‘The Fairy’?

Deze trosroos Rosa ‘The Fairy’ bloeit lang door, van begin zomer tot aan de herfst. Deze roos is zeer gezond en groeit goed. Hierbij kan hij uitstekend een bodem bedekken, maar is hij ook mooi als struik door zijn overhangend uiterlijk.

De roos als tuinplant

Rozen gelden als een van de belangrijkste en oudste groepen tuinplanten. Zij worden reeds duizenden jaren gekweekt. Door de lange geschiedenis kreeg de roos een bijzondere symbolische waarde, maar het meest als symbool voor de liefde. Dat is ontstaan tijdens de Griekse oudheid toen de roos werd geassocieerd met de godin van de liefde, Aphrodite.

Is de roos eenvoudig te onderhouden?

Het kweken van rozen lijkt wat omgeven met een geheimzinnige exclusiviteit en deskundigheid, maar in de tuin zijn het beslist mooie en veelzijdige, eenvoudig te onderhouden planten. Ze geven veel sfeer en kleur aan de tuin. Veel rozen geuren verrukkelijk (soms ook het blad), sommige worden gekweekt vanwege hun mooie rozenbottels vol vitamine C, andere als stekelige haagplanten of klimmers.

Hoe onderhoud ik Rosa ‘The fairy’?

Rozen hebben een zonnige standplaats nodig. Rozen kun je flink bemesten. Geef ze voor het seizoen, ergens tussen oktober en maart organische mest. Na de eerste bloei kun je nog een keer bijmesten met anorganische mest. Deze kunstmest werkt namelijk sneller. Gebruik in beide gevallen speciale rozenmest.

Wanneer snoei ik trosrozen?

Trosrozen worden in het voorjaar gesnoeid als het niet te hard meer vriest. Houd vijf gezonde takken over waarvan het hoogste oog naar buiten staat. Snijd de jongste takken terug op vijf ogen en de oudste takken op zeven ogen. Hierdoor ontstaat een mooi model struik met bloeiende trossen op verschillende hoogten. Kijk eens bij het artikel over rozen snoeien voor meer informatie.

Verwijder de uitgebloeide bloemen, waarbij je de roos terugknipt tot het eerste zijtakje met vijf kleine blaadjes. Verwijder gedurende het seizoen het afwijkende wilde opschot dat bij de voet van de roos ontstaat. Het ontneemt belangrijke voedingsstoffen van de plant.

Is de roos winterhard?

In de winter is het soms nodig om rozen in te pakken en ze zo te beschermen tegen vorst.

9sm5e9w83qaw_w2400.jpg

Kenmerken: