Roomse kamille (Chamaemelum nobile)

Is Roomse kamille geschikt als bodembedekker?

De roomse kamille Chamaemelum nobile komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en treffen we ook verwilderd in onze natuur aan. Het wordt hier ook wel beschouwd als onkruid. Roomse kamille lijkt erg op de gewone kamille, maar is bitterder van smaak. Met zijn uitlopers zorgt hij voor een prima bodembedekking waardoor onkruid weinig kans heeft. De bladeren zijn wel een beetje varenachtig. Gedurende een groot deel van de zomer en herfst staat hij in bloei met de typische witgele bloempjes.

Wat is de functie van Chamaemelum nobile?

Kamille komt van de Griekse woorden chamai (lage) en melum (appel) en betekent iets al laaggroeiende appel. Deze naam dankt ze aan de geur van de bloemen en bladeren die wat weg heeft van de geur van appel. Het zijn overbekende planten waarmee al in vroegere eeuwen werd geëxperimenteerd als medicijn. In elk geval zou een kopje kamillethee rustgevend zijn en de darmen kalmeren. Voor hetzelfde effect kan ook een handvol bloemen in het badwater worden gedaan. Doe er niet al te veel in, tenzij je ook je haar wenst te blonderen.

Wat voor bodem wenst Kamille?

Roomse kamille staat het liefst in de zon op een niet te natte plaats. De roomse kamille heeft geen onderhoud nodig.

Meer artikelen lezen? Dit kan op onze site. Daarnaast kan je via onze tuinblog op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws.

ypu5o4b8rgd8_w2400.jpg

Kenmerken: