Prairiemalva (Elsie Heugh)

Sidalcea, oftewel prairiemalva die ook Griekse malva wordt genoemd. Sidalcea ‘Elsie Heugh’ is een van de populaire cultivars.

Wat voor een bloemen heeft de Sidalcea ‘Elsie Heugh’?

De wortelstokken zijn zeer compact, zodat ze niet woekeren. De bloemen van de Sidalcea ‘Elsie Heugh’ zijn licht satijnroze en combineren prachtig ton-sur-ton met andere roze bloeiende planten zoals Astrantia major. De bloemenstengels worden tot een meter hoog zodat de rechtopstaande trossen met bloemen goed zichtbaar zijn. Elke individuele bloem vormt in eerste instantie een soort schaaltje. De bladeren glanzen opvallend en zijn aan de stengels anders van vorm dan in de rozetten.

Waar komt de Sidalcea ‘Elsie Heugh’ oorspronkelijk vandaan?

Een echte plant uit het wilde westen. De prairiemalva komt oorspronkelijk namelijk voor op de prairies in het westen van Noord-Amerika. Vanwege de mooie bloei zijn ze naar Europa gehaald.

Algemeen onderhoud Sidalcea ‘Elsie Heugh’

Van nature groeien Sidalcea’s in wat zure grond. De grond mag nooit te nat worden dus goed ontwaterende grond en een zonnige standplaats zijn favoriet. Op winderige standplaatsen kan een steun noodzakelijk zijn.
Knip de prairiemalva voor de winter terug tot op 15 centimeter. Bemest met organische mest in het voorjaar.

0ln560y8mot2_w2400.jpg

Kenmerken: