Pluimspirea (Straussenfeder)

De pluimspirea Astilbe ‘Straussenfeder’ heeft mooi gekleurde pluimen, donker zalmroze en wordt een meter hoog. Deze plant behoort tot de Thunbergii-groep. Dit zijn de hoogste pluimspirea’s tot maximaal een meter hoog. Door de los vertakte groeiwijze en overhangende twijgen is dit ook de meest sierlijke. Als men ruimte in de tuin heeft het de voorkeur om deze aan te planten.

Wat voor bloemen heeft de Astilbe ‘Straussenfeder’?

Astilbe-soorten zijn mooie vaste planten die behoorlijk wat schaduw verdragen. De bloemen, heel klein van stuk, staan in soms best grote pluimen te zwaaien en voornamelijk in roze, rode of witte tinten. De bloeitijd loopt uiteen van juni-juli tot ver in september. De meeste soorten stammen uit China, Japan, Korea, de Himalaya en Tibet. De hogere pluimspirea’s worden niet alleen als tuinplant gebruikt, maar ook als snijbloem.

Wat voor grond heeft de Astilbe ‘Straussenfeder’ nodig?

De meeste Astilbe-soorten vragen vochtige grond en een koele, halfbeschaduwde standplaats. Ze kunnen wel in de zon staan, maar dan moeten ze uitgesproken nat staan. Water geven is dus belangrijk. Is dat niet het geval dan ‘verbrandt’ de Astilbe ‘Straussenfeder’. Dat wil zeggen dat de bladeren verdorren en de groei dientengevolge vrijwel stil staat. In het voorjaar kun je deze plant terugknippen.

1dx55788hzhm_w2400.jpg

Kenmerken: