Pluimspirea (Bronze Elegans)

De pluimspirea Astilbe ‘Bronze Elegans’ bloeit lichtroze en heeft bronsachtig blad. Deze plant behoort tot de Simplicifolia groep. Dit zijn de kleinste pluimspirea ’s met smalle overhangende pluimen. Deze groep komt uit Japan en we zien hem vaak terug in de buurt van vijvers.

Is de Astilbe ‘Bronze Elegans’ een vaste plant?

Astilbe-soorten zijn mooie vaste planten die behoorlijk wat schaduw verdragen. Ze zijn er van 20 centimeter, maar ook van een ruime meter hoog.

Wanneer staat de ‘Bronze Elegans’ in bloei?

De bloemen, heel klein van stuk, staan in soms best grote pluimen te zwaaien en voornamelijk in roze, rode of witte tinten. De bloeitijd loopt uiteen van juni-juli tot ver in september. De meeste soorten stammen uit China, Japan, Korea, de Himalaya en Tibet. De hogere pluimspirea’s worden niet alleen als tuinplant gebruikt, omdat het ook prima snijbloemen zijn.

Wat voor bodem is geschikt voor Astilbe ‘Bronze Elegans’?

De meeste Astilbe-soorten vragen vochtige grond en een koele, halfbeschaduwde standplaats. Ze kunnen wel in de zon staan, maar dan moeten ze uitgesproken nat staan. Is dat niet het geval dan ‘verbranden’ ze. Dat wil zeggen dat de bladeren verdorren en de groei dientengevolge vrijwel stil staat. Verwijder oude bloemstengels in september.

07m54a28uf0j_w2400.jpg

Kenmerken: