Perzikbladklokje (Alba)

De bloemen van een Campanula persicifolia ‘Alba’

Het perzikbladklokje Campanula persicifolia ‘Alba’ bloeit wit. De lieflijke bloemetjes bloeien in juni en juli. Het perzikbladklokje wordt ongeveer een meter hoog en heeft blauwe, klokvormige bloemen die in juni-juli bloeien. Deze soort staat bijzonder leuk in de border. Wellicht is het leuk om eens bij de beplantingsplannen op onze site te kijken. Hier vind je een aantal mooie borders.

 

Eigenschappen van de Campanula persicifolia ‘Alba’

De plant zaait zich heel gemakkelijk uit en komt op de meest onverwachte plekken op. Campanula persicifolia is een vaste plant en groeit steil omhoog.Een plantje uit de bergen in de tuin. Dit plantje groeit in Europese berggebieden en is dan ook heel leuk om in rotstuinen te zetten.

Is een Campanula persicifolia ‘Alba’ geschikt als bodembedekker?

Klokjes zijn heel geschikt voor hanging baskets en om de bodem mee te bedekken. Zoals de naam doet vermoeden lijken de bloemen op klokjes, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld stervormige bloemen hebben. De lengte van Campanula loopt zeer uiteen. Er zijn soorten van amper tien centimeter hoog en planten van bijna twee meter.

Hoe verzorg ik de Campanula persicifolia ‘Alba’?

Het overgrote deel van de soorten is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats. Ziek is de Campanula persicifolia ‘Alba’ ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken, waartegen korrels en slakkenvallen kunnen helpen. Om de drie tot vier jaar kun je de planten opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar. Campanula persicifolia moet vanwege zijn lengte gesteund worden.

0gf57gd8rhf8_w2400.jpg

Kenmerken: