Lepelboom

Eigenschappen van de Kalmia latifolia

De Kalmia latifolia, lepelboom die ook breedbladige lepelboom wordt genoemd, is een sierstruik die bestaat uit ongeveer zeven soorten. Het zijn over het algemeen wintergroene heideplanten die inheems zijn in Noord-Amerika. De Kalmia latifolia is vernoemd naar de Finse hoogleraar P. Kalm. Kalmia is een redelijk uniek plant: hij laat zich niet makkelijk vermeerderen en is daardoor zeldzaam en ook vrij kostbaar.

Wat voor een bloemen heeft de Kalmia latifolia?

Kalmia latifolia is naast de Rhododendron waarschijnlijk één van de rijkst bloeiende struiken voor een zure bodem en heeft blinkende, lange donkergroene bladeren. De prachtige roodpaarse bloemen verschijnen in juni.

Waar moet ik de Kalmia latifolia planten?

Kalmia latifolia’s houden, net als Rhododendrons, van een vochtige, zure grond. Een plaatsje in de halfschaduw is aan te bevelen. En alhoewel de soorten winterhard zijn, kan het geen kwaad een beschutte plek te vinden voor de latifolia. Reden hiervoor is dat de bladeren in de winter dan beter beschermd zijn tegen de vrieskou en felle wind.

Hoe kan ik de Kalmia latifolia beschermen tegen vorst?

Lees ook eens het interessante artikel over het planten beschermen tegen vorst. Wil je meer weten over hoe je het beste planten kunt bewateren, bijvoorbeeld de Kalmia latifolia? Lees dan eens het artikel over planten water geven.

Word je graag op de hoogte gehouden van het aller nieuwste tuinnieuws? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

v4j56zj8ofgk_w2400.jpg

Kenmerken: