Klokjesbloem (Resholt Variety)

Kleur van Campanula portenschlagiana ‘Resholt Variety’

De klokjesbloem Campanula portenschlagiana ‘Resholt Variety’ heeft een levendige paarsblauwe kleur.

Waar groeit de Campanula portenschlagiana?

Campanula portenschlagiana komt uit de altijd al roerige Balkan. Laat hem zich lekker over muurtjes, stenen en tegels uitbreiden. Hij vestigt zich ook graag in oude muren en tussen voegen in de verharding. Het is een kale zodenvormende vaste plant met liggende stengels en blaadjes die 3 à 5 cm groot en hartvormig zijn met getande randjes. De klokvormige bloemen groeien in trossen aan lange scheuten. Ze zijn paarsblauw.

Wanneer bloeit de klokjesbloem?

De bloei vindt plaats in de periode juni-juli. Er volgt vaak nog een tweede nabloei in de vroege herfst. Een kleurrijke verrassing.

Klokjesbloem voor in hanging basket

Een plantje uit de bergen in de tuin. Het groeit in Europese berggebieden en is dan ook heel leuk om in rotstuinen te zetten. Een voorbeeld is te vinden in het artikel rotstuin. Klokjes zijn heel geschikt voor hanging baskets en om de bodem mee te bedekken. Zoals de naam doet vermoeden lijken de bloemen op klokjes, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld stervormige bloemen hebben. De lengte van Campanula loopt zeer uiteen. Er zijn soorten van amper tien centimeter hoog en planten van bijna twee meter.

Hoe kan ik Campanula portenschlagiana ‘Resholt Variety’ verzorgen?

Het overgrote deel van de soorten is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats. Ziek zijn ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken. Om de drie tot vier jaar kunt u de planten opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar. Deze soort groeit overal en verdraagt nogal wat droogte. De indruk bestaat dat hij licht beschaduwde plaatsen het prettigst vindt.

lbg5gyu858it_w2400.jpg

Kenmerken: