Klokjesbloem (Prichard’s Variety)

Hoe groot wordt de Campanula lactiflora ‘Prichard’s Variety’?

De klokjesbloem Campanula lactiflora ‘Prichard’s Variety’ is een populaire kweekvorm vanwege zijn mooie blauwe bloemen. De klokjesbloem bereikt een lengte tot ruim een meter.

Bloemen van de Campanula lactiflora ‘Prichard’s Variety’

De Campanula lactiflora komt uit West-Azië. Dit is een vrij hoog groeiende klokjessoort tot wel twee meter. De bloemen bevinden zich in dichte pluimen en zijn in het wild melkwit (lactiflora). Gekweekt zijn ze meestal lichtblauw. De bloemen zijn klokvormig, waarbij de kroon tot op de helft of nog iets meer is gespleten. De slippen zijn duidelijk naar buiten gebogen. Tezamen vormt dit een van de mooiste klokjes van het geslacht Campanula. De bloei begint eind juni en gaat lang door.

Klokjesbloem in rotstuin

Een plantje uit de bergen in de tuin. Dit plantje groeit in Europese berggebieden en is dan ook heel leuk om in rotstuinen te zetten. Klokjes zijn heel geschikt voor hanging baskets en om de bodem mee te bedekken. Zelf hanging baskets maken kan ook. Zoals de naam doet vermoeden, lijken de bloemen op klokjes, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld stervormige bloemen hebben. De lengte van Campanula loopt zeer uiteen. Er zijn soorten van amper tien centimeter hoog en planten van bijna twee meter.

Hoe kan ik mijn Klokjesbloem onderhouden?

Het overgrote deel van de soorten van de klokjesbloem is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats. Ziek zijn ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken. Om de drie tot vier jaar kun je de planten opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar.

n0i5br682c83_w2400.jpg

Kenmerken: