Klokjesbloem (White Pouffe)

Klokjesbloem Campanula lactiflora ‘White Pouffe’ is een dwergvariant en in plaats van twee meter slechts 30 centimeter hoog. De bloemen zijn wit.

Wat voor bloemen krijgt de Klokjesbloem?

Campanula lactiflora komt uit West-Azië. Dit is een vrij hoog groeiende klokjessoort tot wel twee meter. De bloemen bevinden zich in dichte pluimen en zijn in het wild melkwit (lactiflora). Gekweekt zijn ze meestal lichtblauw. De bloemen zijn klokvormig, waarbij de kroon tot op de helft of nog iets meer is gespleten. De slippen zijn duidelijk naar buiten gebogen. Tezamen vormt dit een van de mooiste klokjes van het geslacht Campanula. De bloei begint eind juni en gaat lang door.

Is de Klokjesbloem geschikt voor hanging baskets?

Een plantje uit de bergen in de tuin! Dit plantje groeit in Europese berggebieden en is dan ook heel leuk om in rotstuinen te zetten. Klokjes zijn heel geschikt voor hanging baskets en om de bodem mee te bedekken. Denk hierbij wel aan de plaats waar je een hanging basket ophangt. Zoals de naam doet vermoeden lijken de bloemen op klokjes, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld stervormige bloemen hebben. De lengte van Campanula loopt zeer uiteen. Er zijn soorten van amper tien centimeter hoog en planten van bijna twee meter.

Wat voor standplaats is geschikt voor Campanula lactiflora ‘White Pouffe’?

Het overgrote deel van de soorten is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats. Ziek zijn ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken. Om de drie tot vier jaar kunt u de planten opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar.

f8m52mn8zakw_w2400.jpg

Kenmerken: