Kaukasische scheefkelk (Rosea)

Welke kleur is de Arabis caucasica ‘Rosea’?

De Kaukasische scheefkelk Arabis caucasica ‘Rosea’ heeft – zoals de naam al zegt – een mooie, roze kleur. De plant wordt in de winter grijsgroen.

Hoe hoog wordt de Arabis caucasica?

Arabis caucasica komt uit het oostelijk Middellandse Zeegebied tot Kaukasus. Het is een plant voor de border, grote rotstuin over muurtjes en in troggen. Deze Arabis staat mooi met Phlox ‘G.F. Wilson’ (Subulata-groep) of Phlox stolonifera ‘Blue Ridge’. De bloemen zijn wit van kleur en verschijnen in korte trosjes in de maanden april en mei. De hoogte is afhankelijk van de cultivar maar ligt tussen 15 en 30 centimeter.

Is de scheefkelk winterhard?

Arabis is een geslacht winterharde planten uit de kruisbloemenfamilie (Cruciferae of Brassicaceae). Er zijn ruim honderd soorten, waarvan een aantal meerjarig zijn. De plant heeft vrij grove bladeren die in de winter aan de plant blijven zitten. Dat maakt het een zeer geschikte tuinplant.

De Arabis als rotsplant

Arabis is laagblijvend, heeft een kussenachtig uiterlijk en is daarom vooral populair in rotstuinen. Zelf de Kaukasische scheefkelk in een rotstuin plaatsen. Kijk dan eens op de site voor een voorbeeld van een rotstuin. De bloemen zijn meestal wit, maar roze variëteiten bestaan ook. De rijke bloei vindt plaats van eind maart tot juli, bij sommige soorten zelfs nog langer. De bloemen vormen (korte) trosjes.

Hoe onderhoud ik de Arabis caucasica ‘Rosea’?

De meeste soorten groeien in de bergen. Dat betekent vaak dat een vlotte waterafvoer, speciaal ’s winters, belangrijk is. Afhankelijk van de soorten groeien ze bij voorkeur op zonnige of beschaduwde plaatsen, op normale en niet nat blijvende tuingrond.

6gy5i7s8x9zq_w2400.jpg

Kenmerken: