Herfstbrem (Lespedeza thunbergii)

De bloemen van Lespedeza thunbergii

De herfstbrem Lespedeza thunbergii heeft veel weg van een herfstvariant van de gouden of blauwe regen. In de herfst bloeit deze heester namelijk uitbundig met lange purperroze bloemtrossen.

Wat zijn eigenschappen van de Lespedeza thunbergii?

Deze bloemen vormen in het najaar een goede voedselbron voor vele insecten waaronder bijen. De uit de bloemen gevormde zaden worden geapprecieerd door vogels. Herfstbrem groeit snel en bereikt een maximale hoogte van twee meter, waarbij de takken sierlijk gaan overhangen. De basis waarop de takken staan, wordt houtachtig. Als de heester bevriest, loopt hij vanuit dit hout weer uit. De bladeren staan opvallend per drie bij elkaar (drietallig), hebben een mooie blauwgroene kleur en zijn ovaal van vorm.

Lespedeza thunbergii als borderplant

In diverse landen wordt de herfstbrem in de berm van (snel)wegen aangeplant. In ons land komt hij ook veel voor als kleurrijke achtergrond in borders.

Hoe kan ik de Lespedeza thunbergii verzorgen?

De Lespedeza thunbergii houdt van een zonnige standplaats en groeit het best op een droge humusrijke grond. Voor de beste bloei dient deze heester in het voorjaar tot 20 cm hoog teruggeknipt te worden.

Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws kan! Hou hiervoor onze tuinblog in de gaten. Daarnaast is hier meer informatie te vinden over evenementen en tuin ideeën.

uul5zz48mum8_w2400.jpg

Kenmerken: