Herfstanemoon (September Charm)

De herfstanemoon Anemone hupehensis ‘September Charm’ is helderroze en heeft iets grotere bloemen dan de soort. Deze herfstanemoon komt uit Midden- en Zuidwest-China. Bij ons is het een schitterende borderplant.

Anemone hupehensis ‘September Charm’ bloemen

Deze vaste plant is over alle delen licht behaard. De bloemen zijn rozerood van kleur en verschijnen in rijkbloeiende schermen (augustus-september). Deze herfstanemoon wordt zelden hoger dan een meter en kan tot een bodembedekker uitgroeien.

Waar groeien herfstanemonen?

Op anemonen raak je nooit uitgekeken. Het is een zeer heterogene groep planten, die zowel hoog in de bergen op alpenweiden als in bossen op zeeniveau voorkomt. De groeihoogte varieert van amper tien centimeter tot ruim anderhalve meter. De bloeiperioden lopen net zo sterk uiteen.

Wanneer bloeien herfstanemonen?

Sommige behoren in onze streken tot de vroege bloeiers (maart), andere bloeien nog volop in september. De bloemen zijn eenvoudig van vorm en hebben allerlei verschillende kleuren, in feite ontbreekt vrijwel geen enkele kleur. Anemonen zijn echte gezelschapsplanten.

Waar kan ik Anemone ‘September Charm’ planten?

De planten vragen een humusrijke grond die wat kalk bevat. Vooral in de winter moet de plaats goed ontwateren. Op een licht beschaduwde plaats zien we de mooiste exemplaren, maar ze verdragen ook heel wat zon.

Hoe moet ik Anemone ‘September Charm’ verzorgen?

In het algemeen duurt het enige jaren voordat de planten goed aan de groei gaan. Planten blijven heel lang op dezelfde plaats staan. Snijd de stengels in het najaar niet af: er kunnen zich mooie zaadpluizen vormen. Je kunt van de herfstanemoon ook wortelstekken nemen.

fve5fkn8muoa_w2400.jpg

Kenmerken: