Herfstanemoon (Königin Charlotte)

De roze herfstanemoon Anemone ‘Königin Charlotte’ is een zeer goede groeier. Je kunt deze roze herfstanemoon kopen vide de bestelknop. Vanaf augustus steken de roze bloemen van de Anemone ‘Königin Charlotte’ mooi boven het blad uit.

Wat zijn herfstanemonen?

Herfstanemonen (ook wel Japanse anemonen genoemd) bloeien uitbundig als veel andere vaste planten allang over hun hoogtepunt heen zijn: van augustus tot ver in oktober. Ideaal dus voor kleur in het najaar. Het zijn vrij open planten die hun bloemen bepaald niet verbergen. Na de bloei worden nog decoratieve zaadpluisjes gevormd, die de plant nog een speels tintje geven in de herfst. Sommige cultivars worden wel anderhalve meter hoog.

Wanneer bloeien herfstanemonen?

Op anemonen raak je nooit uitgekeken. Het is een zeer heterogene groep planten, die zowel hoog in de bergen op alpenweiden als in bossen op zeeniveau voorkomt. De groeihoogte varieert van amper tien centimeter tot ruim anderhalve meter. De bloeiperioden lopen net zo sterk uiteen. Sommige behoren in onze streken tot de vroege bloeiers (maart), andere bloeien nog volop in september. De bloemen zijn eenvoudig van vorm en hebben allerlei verschillende kleuren, in feite ontbreekt vrijwel geen enkele kleur.

Waar kan ik Anemone ‘Königin Charlotte’ planten?

In de zon worden de bloemen van de Anemone ‘Königin Charlotte’ het grootst, maar ze verdragen lichte schaduw. Iedere normale, niet te droge tuingrond voldoet. Mocht er langdurige droogte zijn, dan is het aan te raden water te geven.

Wat doe ik als een herfstanemoon woekert?

Na het planten vormen herfstanemonen al snel forse pollen. Ze hebben kruipende wortels die licht kunnen woekeren. Maar uitlopers zijn gemakkelijk los te steken en te verplanten.

Moet ik Anemone ‘Königin Charlotte’ snoeien?

Herfstanemonen worden het liefst met rust gelaten. Knip in het vroege voorjaar de oude bovengrondse plantenresten af zonder de jonge scheuten te beschadigen. Beschadigde wortels (bijv. door schoffelen) kunnen jonge planten vormen. Geef in het voorjaar organische mest. Breng in de herfst een 5 centimeter dikke mulchlaag boven de wortels aan. Door de grond met een laag mulch te bedekken verbeter je de bodemstructuur en neemt het humusgehalte toe. Mulchen is goed voor je grond en fijn voor de planten.

 

l30538k8v409_w2400.jpg

Kenmerken: