tuinierenTuininspiratie

Het Plantenasiel

 
Plantenasiel
 
Leestijd 1 minuut

Als plantengek valt het je meteen op: zo'n wegkwijnend geval in iemands vensterbank. Rachelle Klaassen bedacht er iets op: een plantenasiel. Voor probleemgevallen én reddende engelen.


Rachelle kan planten niet weggooien of laten verkommeren. Daarom bedacht ze Het Plantenasiel. Planten bij het grofvuil, planten die je zat bent: zij vangt ze op. Op Facebook kun je zien welke planten gered zijn en een nieuw onderkomen zoeken. Het is geen grap maar óók geen doorgeschoten actie van een groenfreak.

Het kan ook anders

Als beeldend kunstenaar voegt Rachelle iets toe aan wat we al lang weten. Genoeg mensen vervangen kamer- of tuinplanten alsof het bossen bloemen zijn. Na verloop van tijd worden ze minder glimmend, houden ze op met bloeien en dan doe je ze weg. Zonder het met zoveel woorden te zeggen laat Rachel zien dat het ook anders kan. Ze zet je aan het denken.

Plantenasiel
Lees verder onder de advertentie

Een tweede leven

Ik kan dat dus ook niet: een plant weggooien. Pas wanneer er écht geen leven meer in zit, de plant er amechtig bijhangt, zeg ik tegen mezelf: "En nu niet zeuren, weg ermee!". Ik hecht me aan mijn planten. Ik weet natuurlijk ook wel dat 'het maar een plant is', maar iets meer respect kan nooit kwaad. En er is niks leuker dan een plant te zien opbloeien. Hem (of haar) verpotten, verwennen en geduldig afwachten of je beloond wordt.

Gratis plant

Trouwens, veel planten in Het Plantenasiel zien er prima uit: van mini-cactus tot mega-palm en alles wat je ertussen kunt bedenken. Je kunt ze gratis afhalen. Ik zag net een geranium (Pelargonium) tussen de nieuwe aanwinsten.

Gratis plant
Lees verder onder de advertentie

Wil je meer weten over dit en andere kunstprojecten van Rachelle Klaassen, kijk dan op haar website. Op de Facebook-pagina kun je zien wat het aanbod is van Het Plantenasiel.