Dit zijn de beste tuintips van 2021

Er is het afgelopen jaar weer heel wat geklust in de tuin. Bij de een bleef het bij het snoeien van de hortensia’s en bij de ander stond er een totale tuinmetamorfose op de planning. Ben je in 2021 niet toegekomen aan het opknappen van de tuin? Nieuw jaar, nieuwe kansen! Wij hebben de vijf meest gelezen tuinartikelen op een rij gezet.

schaduwplant gebroken hartje
Gebroken hartje (Dicentra)

De 16 mooiste schaduwplanten

Veel planten groeien goed in de zon, maar gelukkig zijn er ook genoeg planten die het tegendeel bewijzen. Van planten met gekleurde bloemen tot wintergroene schaduwplanten. Een schaduwrijke tuin of terras verdient ook planten. Met deze schaduwplanten laat je de tuin schitteren.

Hortensia snoeien
Hortensia snoeien

Hortensia snoeien: wanneer en hoe?

Misschien wel de meest populaire plant in de Nederlandse tuinen: de hortensia. Hij bloeit lang, heeft weinig onderhoud nodig, maar moet wél op tijd gesnoeid worden. In welke maand kun je het best de hortensia snoeien? Je vindt het antwoord hier.

LEES OOK
Vorstbestendige potten: Het hele jaar een groene tuin

Resultaat vtwonen Weer verliefd op je tuin in Mijnsherenland
Vlinderstruik

Eigen tuin ontwerpen

Je kunt natuurlijk de tuin door iemand laten ontwerpen, maar je kunt het ook zelf doen. Een eigen tuin ontwerpen vergt veel tijd en energie: van meten en keuzes maken tot materiaalsoorten en een vlekkenplan. Veel klussen zijn prima zelf te doen, maar voor bijvoorbeeld elektriciteit is het handig om op tijd hulp in te schakelen. Deze en nog veel meer tuintips vind je hier.

vlinderstruik snoeien
vlinderstruik (Buddleja)

Zó snoei je een vlinderstruik

Door een vlinderstruik te snoeien, blijft hij beter bloeien. Dan heb je er in de nazomer nóg meer plezier van door de vele bloemen en vlinders die erop afkomen. Maar hoe snoei je een vlinderstruik en wanneer is het ideale moment? Deze antwoorden en meer informatie over de Buddleja vind je hier.

Olijfboom snoeien
Olijfboom

Olijfboom snoeien, zo doe je dat

Olijfbomen kunnen oeroud worden… mits ze op de juiste manier gesnoeid worden. In Nederland zullen olijven vrijwel niet rijpen door het vochtige klimaat, maar de olijfboom bloeit wel en is een mooie toevoeging voor de tuin. Heb je er ook een in de tuin staan? Hier lees je tuintips voor het snoeien en verzorgen van de olijfboom.

MEER TUININSPIRATIE
Zaaien, planten, snoeien, doe het zelf-ideeën en meer

nog meer: tuinieren