Chinees klokje (Lynwood)

beeld vtwonen Beeld

Eigenschappen Forsythia x intermedia ‘Lynwood’

Het Chinese klokje Forsythia x intermedia ‘Lynwood’ wordt ook wel als ‘Lynwood Gold’ aangeboden. Het is een wat lager blijvende forsythia (tot 2 meter) die opvallend grote, goudgele bloemen vormt.

Lees verder onder de advertentie

Wanneer bloeit Forsythia x intermedia ‘Lynwood’?

Als de Forsythia x intermedia ‘Lynwood’ bloeit, is de winter vaak nog niet eens voorbij. Deze heester staat bekend om zijn vroege bloei, vanaf half februari is het mogelijk dat hij al met zijn kleine heldergele klokjes verschijnt. En zelfs een paar weken voor de bloei kun je de takken van de Forsythia x intermedia ‘Lynwood’ afknippen die binnenshuis de lente nog eerder aankondigen. De Forsythia x intermedia is een fors uitgroeiende struik die het alleenstaand mooi doet, maar in een ruimere tuin kan hij ook in een groep geplant worden met een gele bloemenzee als gevolg. Forsythia x intermedia ‘Lynwood’ bloeien meestal in maart of april, eigenlijk nog voor de bladontwikkeling en met massa’s gele (in diverse tinten) klokvormige bloempjes. Er zijn diverse soorten die zowel uit Europa als China, Japan en Korea kunnen stammen.

Hoe hoog wordt de Forsythia x intermedia ‘Lynwood’?

Forsythia x intermedia ‘Lynwood’ is genoemd naar de Engelse tuinbouwkundige William Forsyth. Hij legde in de 18de eeuw de eerste Engelse rotstuin aan en in die periode werden enkele soorten Forsythia ingevoerd in Engeland. De hybridesoort Forsythia x intermedia ‘Lynwood’ is een kruising tussen de soorten F. suspensa en F. viridissima. De struik groeit met opgaande takken en twijgen die tot 3 meter hoog kunnen worden. Hij kan ook worden toegepast als haagplant of langs een muur of schutting geleid worden. De bloemen zijn geel en zitten met twee of drie bij elkaar. Uit deze soort zijn ook weer veel, prachtig bloeiende kweekvormen voortgekomen.

Algemeen onderhoud Forsythia x intermedia ‘Lynwood’

Forsythia x intermedia ‘Lynwood’ groeien graag op een zonnige plek en in goed doorlatende grond, waaraan verder weinig eisen worden gesteld. Als de Forsythia x intermedia ‘Lynwood’ niet gesnoeid wordt, krijgt hij telkens minder bloemen en meer blad dat in de herfst rood en geel kan kleuren.

Lees verder onder de advertentie

Hoe kan ik Forsythia x intermedia ‘Lynwood’ snoeien?

Voor een uitbundige bloei in het voorjaar kun je het best de Forsythia x intermedia ‘Lynwood’ snoeien als de bloemen verdorren. De uitgebloeide takken kun je tot een paar centimeter boven de grond afknippen. De jonge takken die overblijven zullen het volgende jaar gaan bloeien.

Forsythia x intermedia ‘Lynwood’ bemesten

Als de bloei begint in het voorjaar kun je een goede basisbemesting geven. Bij aanhoudende droogte stelt de plant extra water op prijs. Lees ook eens het interessante artikel over planten water geven.

Wil jij misschien een Forsythia x intermedia ‘Lynwood’ planten? Lees eens het interessante artikel boom planten op onze site.

Lees verder onder de advertentie

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Forsythia 'Lynwood'

Cult

'Lynwood'

Familie

Chinees klokje

Latijnse familie

intermedia (x)

Onderhoud

Verzorging

Geen bijzondere zorg nodig.

Snoeien

Na de bloei snoeien.

Bemesting

In het voorjaar een goede basisbemesting geven.

Winterhard

uitstekend

Bodem

iedere goed gedraineerde tuingro

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot lichte schaduw

Lees verder onder de advertentie

Hoogte

Minimaal

200

Maximaal

200

Beschrijving

2 meter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

goudgeel

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

April

Lees verder onder de advertentie