3x unieke ideeën voor wc-tegels waarmee je het toilet laat stralen

tegels vtwonen collectie, Craft Midnight Blue glossy, 12,5×12,5 cm, per m² € 79 Beeld

Wist je dat een mens gemiddeld 50 minuten per week op het toilet doorbrengt? Dat zou reden genoeg moeten zijn om flink wat aandacht aan de inrichting van het toilet te besteden. Met deze drie ideeën voor wc-tegels maak je van het kleinste kamertje een mooie plek.

Lees verder onder de advertentie

De voordelen van tegels in de wc

Tegels in de wc zijn niet alleen mooi, ze zijn ook een hygiënische keuze. Keramische wc-wand- en vloertegels hebben vuil- en waterafstotende eigenschappen en zijn gemakkelijk schoon te maken. Ook zijn tegels zeer stevig waardoor ze lang meegaan. Kies je voor tegels van natuursteen? Natuursteen is zacht materiaal dat snel andere stoffen opneemt. Zorg dat je deze tegels goed impregneert om ze vuil- en waterafstotend te maken. Als laatste gebruik je tegels om het toilet optisch groter te laten lijken. Glanzende tegels weerkaatsen licht, wat zorgt voor een ruimtelijk effect. En grote tegels laten de ruimte groter lijken doordat je minder voegen hoeft te gebruiken. Wist je dat de kleur van de voegen minstens zo belangrijk is als de tegels zelf? Ontdek hoe je de voegkleur en tegels met elkaar matcht.

Hoe hoog plaats je tegels in het toilet?

Hoe hoog je de tegels in het toilet plaatst is afhankelijk van de ruimte. Je kunt ervoor kiezen om de hele muur van onder tot boven te betegelen. Hiermee creëer je eenheid in het toilet. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de onderste helft van de wc van tegels te voorzien. In dat geval is een hoogte van 1,20 m voldoende. Hangt het toilet aan een (halfhoge) voorzetmuur? Geef het toilet dan een speelse look door dat gedeelte op een andere manier te betegelen. Bijvoorbeeld gestapeld in plaats van halfsteens. Of laat een nis in de muur maken de betegel deze in een afwijkend patroon.

3 unieke wc-tegel ideeën om van het toilet een echte blikvanger te maken

Wil je het toilet graag betegelen en ben je op zoek naar inspiratie voor wc-tegels? Met deze drie unieke wc-tegel ideeën wordt ook het kleinste kamertje in huis een echte blikvanger.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Zo omarm je de sfeer van een Marrokkaanse badkamer

1: Speelse mozaïektegels in het toilet

Bij mozaïek wordt een patroon gemaakt uit een groot aantal kleine gekleurde stenen. Voor mozaïek in het toilet hoef je niet zelf aan de slag te gaan met allerlei kleine steentjes: de tegels zijn namelijk kant en klaar te koop. Er zijn tegels met een geschilderd mozaïek patroon erop en tegels bestaande uit verschillende kleine steentjes. Deze tegels komen in verschillende vormen, kleuren, patronen en maten. Betegel alleen de achterwand of de vloer van het toilet met tegels in een print van mozaïek om de rust in de ruimte te bewaren. Inspiratie voor de rest van het interieur? Ontdek hoe mozaïek elke ruimte in huis spannend maakt.

2: Laat het kleinste kamertje shinen met gouden tegels in het toilet

Goud staat voor rijkdom, ambitie, voorspoed en succes. Met gouden tegels in het toilet geef je de ruimte dan ook meteen een chique en luxe uitstraling. Goud is een veelzijdige kleur die je gemakkelijk combineert met verschillende kleuren en materialen. Met donkere kleuren zoals donkerblauw en zwart versterk je het luxe gevoel van gouden tegels, terwijl je met wit of pastelkleuren juist zorgen voor een zachte balans. Ben je overtuigd en wil je ook voor goud gaan in de badkamer? Zo style je goud in de badkamer smaakvol en relaxt.

Lees verder onder de advertentie

3: Creëer een moderne en stijlvolle look met visgraat in het toilet

Een visgraatpatroon is klassiek en stijlvol. Waar dit gewilde patroon vroeger vooral op de vloer lag, is het tegenwoordig ook zeer in trek in het toilet. Visgraattegels in het toilet kunnen zowel op de vloer als op de muur worden gelegd. Bang dat het saai wordt? Combineer verschillende kleuren tegels voor een speels effect. Wil je het visgraatmotief ook op andere plekken in huis toepassen? Ontdek welke kanten je op kunt met visgraattegels in de keuken.

Visgraattegels in het toilet kunnen zowel op de vloer als op de muur worden gelegd

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Klein toilet? 6x inspiratie om een kleine wc in te richten

Wc-tegel ideeën voor verschillende woonstijlen

Muren zijn zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Ook in het toilet. Met wc-wandtegels en tegels op de toiletvloer laat je de woonstijl ook terugkomen in het kleinste kamertje van het huis. Van stoere betonlook tegels tot een strak design met hoogglans details: met deze ideeën geef je het toilet een eigen twist.

  • In een Scandinavisch interieur kies je voor strakke witte, crème of lichtgrijze tegels. Ga voor een matte hexagontegel, glanzende schubbenvormige-tegels, of vierkante hoogglanstegels met een motief. Ga je voor goud? Houd het in deze woonstijl dan bij matte tegels.
  • Strakke, witte hoogglans tegels zonder motief passen goed in een design toilet. Maar wil je de design wc écht laten shinen? Betegel de muur met donkere of gouden tegels met hoogglans afwerking. Langwerpige, vierkante- of mini-tegels: hier kan het allemaal.
  • Vierkante mozaïektegels gemaakt in een pastelkleur passen goed in de romantische wc. Ga je voor visgraat? Wissel de normale tegels af met hier en daar een gouden tegel voor een speels effect.
  • In de klassieke woonstijl mogen goud en patronen knallen. Ga voor volledig gouden tegels, donkere, glanzende tegels met een patroon, of houd het rustig met glanzende donkere visgraattegels.
  • In een vintage interieur vind je veel donkere kleuren, okergeel, oranje en groen. Kies in het vintage toilet voor matte vierkante, hexagon of langwerpige tegels in deze kleuren, of voor tegels met een mooi bloemenpatroon.
  • Wc-tegel ideeën voor een landelijk toilet zijn langwerpige natuursteentegels, of vierkante houtlooktegels geplaatst in mozaïek. Ook mat gouden tegels komen ook goed tot hun recht in een vintage wc.
  • Je verwacht het misschien niet, maar zelfs in een industriële wc passen mozaïektegels prima. Kies hier voor tegels met een kiezelsteenpatroon. Houd je het liever iets simpeler? Kies dan voor betonlook tegels in het toilet, of stoere matte grijze tegels in een visgraatpatroon.
Lees verder onder de advertentie

Wil je aan de slag met bovenstaande wc-tegel ideeën? Met deze vijf handige tips wordt het zelf tegelen van het toilet een eitje!

Bron: beeld: vtwonen 10-2019 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma