Mozaïek maakt elke ruimte in huis spannend

Keuken op maat gemaakt Studio Tijn. Vaas Bloemendaal Bloemen. Mozaïektegels Kol Tegels & Sanitair.  Beeld

Het is een eeuwenoude kunstvorm die patronen en afbeeldingen maakt met kleine tegels: mozaïek. Ook nu is het nog erg geliefd, niet in de laatste plaats omdat je mozaïek op veel verschillende manieren en in iedere woonstijl kunt toepassen. Van keramisch mozaïek tot glasmozaïek: deze praktische steentjes maken ieder interieur in no-time bijzonder.

Lees verder onder de advertentie

In de woonkamer

Ben je gezegend met een schouw in huis? Betegel die dan met mozaïektegels voor een uniek effect. Geen zorgen, je hoeft de tegels niet één voor één te bevestigen. Tegenwoordig worden mozaïektegels op een matje geleverd. Dit scheelt tijd én het maakt het makkelijker om het zelf te doen.

Op zoek naar iets uitdagenders? Betegel een hele wand met glanzende mozaïektegels voor een wow-effect. Style de woonkamer af met een bijzettafel afgewerkt met mozaïek. Kies een kleur die vaker terugkomt in het interieur om balans te creëren. Voor de kunstliefhebbers onder ons: hang een artwork gemaakt van mozaïek aan de wand. Het doet wonderen voor je interieur.

LEES OOK
Tegels en voegen matchen: zo kies je de mooiste voegkleur

Lees verder onder de advertentie

In de slaapkamer

Is jouw slaapkamerdeur voorzien van een bovenlicht, zo’n klein raampje erboven? Gebruik raamfolie of écht glas in lood met mozaïekpatroon. Dit dempt het licht en geeft een karakteristiek tintje aan de ruimte. Betegel de wand achter het bed met mozaïek in hout- of natuursteenlook voor een landelijk en harmonieus effect. Ga voor donkergekleurde mozaïekstenen als je de slaapkamer liever donker en luxe houdt.

In de badkamer

Geef de badkamer een frisse hotelchic vibe met goud-, kiezel- of natuursteenlook mozaïektegels. Die zijn een echte sfeermaker en creëren rust en een luxe gevoel. Ga voor grijs hexagon mozaïek als je een moderne of stoere look wil bereiken. Beige- en bruintinten doen het goed in traditionele badkamers en kiezelmozaïek of natuursteenlook werken perfect in landelijke badkamers.

Je kunt mozaïek op de muur laten terugkomen, maar ook op het plafond. Doordat de badkamer een vochtige ruimte is, raden we je aan om glas of keramisch mozaïek te kiezen. Deze zijn eenvoudig schoon te maken en daardoor ideaal voor vochtige ruimtes als de badkamer, keuken en het toilet.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Mozaïektegels in de badkamer

In het toilet

De kleinste kamertje mag niet onderdoen voor de rest van het interieur. Bekleed de achterwand of een nis met mozaïeksteentjes en maak van het toilet een bijzondere plek. Wil je een opvallende en expressieve look? Kies dan voor felgekleurde en glanzende mozaïek. Het toilet toch wat ingetogener houden? Ga dan voor keramisch houtlook mozaïek of licht- of donkergekleurde matte mozaïek. Maak de kleine ruimte af met een bloempot van mozaïeksteentjes of een kleine hanglamp. Zodra het licht brandt, zullen de kleuren en het patroon als lichtjes op het plafond weerkaatsen. Dat geeft een mysterieus Oosters sfeertje.

In de keuken

Met een mozaïekwand in de keuken kun je alle kanten op. Combineer verschillende kleuren binnen hetzelfde kleurenpalet voor een speels effect, of kies voor een opvallend patroon, zoals zwart-wit geblokt. Is mozaïek op alleen de spatwand te basic naar jouw smaak? Ga dan voor mozaïek op de keukenvloer. Combineer dat met keramische tegels of bedek de hele vloer met bijvoorbeeld natuursteenlook mozaïek.

Lees verder onder de advertentie

In accessoires

Er zijn ook kleinere opties om de speelse stenen terug te laten komen in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een bistrotafel in de tuin of een bijzettafel naast de bank. Je kunt mozaïek ook laten terugkomen in de omlijsting van een spiegel, dienbladen, beelden, vazen en verlichting. Deze accessoires zijn subtiel, maar alsnog een blikvanger in huis. Tot slot kun je een mozaïekpatroon ook uitlichten in een tapijt.

beeld vtwonen Beeld

Koop hier

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Koop hier

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Koop hier

beeld vtwonen Beeld

Koop hier

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 08-2021 | styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen | tekst Monique Butter