Zo wordt een vakkenkast geen bende

beeld vtwonen Beeld

Een open vakkenkast tegen de wand of los in de ruimte is mooi en lastig tegelijk. Zo’n open kast is praktisch, niet te massief en geeft je meest dierbare spullen een podium. Áls je het goed doet tenminste, want zo’n vakkenkast kan ook ontaarden in een rommelig geheel. Deze stylingtips zorgen ervoor dat het geen bende wordt.

Lees verder onder de advertentie

Eenheid

Als chaos jouw valkuil is, dan doe je er goed aan niet al te veel verschillende kleuren te laten terugkomen in een open kast. Beperk je tot maximaal drie kleuren of kies voor ton-sur-ton voor een rustig effect. Zo kun je aardig wat van je favoriete spullen kwijt en krijg je toch geen rommelig resultaat in de vakkenkast. De kleuren kun je laten terugkomen in accessoires, fotolijsten en vazen of bloempotten.

Je kunt de eenheid ook zoeken in de soort accessoires die je in de vakkenkast zet. Dus geef er een plek aan al je boeken, maak er een plantenkast of een uitstalling van souvenirs of een verzameling. En houd het daar dan ook bij. Zo is de bestemming voor iedereen in huis duidelijk en vind je er hopelijk geen wat-moet-ik-ermee-ik-leg-het-maar-even-hier spullen meer in terug.

Lees verder onder de advertentie

De regel van drie

Ooit van de regel van drie gehoord? In het kort betekent deze stylingtruc dat je als je stylet met spullen in oneven aantallen, je meteen heel wat stylingmissers hebt uitgesloten. Die drie mogen er dus ook gerust één of vijf zijn. Die regel van drie kun je toepassen door accessoires met verschillende hoogtes te clusteren, maar ook door oneven soorten materialen, vormen en kleuren samen te voegen. Zo wordt rustig niet automatisch ook saai.

LEES OOK
Met de regel van drie kan iedereen stylen

Less is more

Al die planken hóeven natuurlijk niet vol te staan. Durf dat idee een beetje los te laten en je vakkenkast wordt al een stuk minder rommelig. Kijk ook tijdens het indelen en stylen af en toe even van een afstand hoe de verhoudingen zijn en of het nog steeds één geheel is. Vaak voel je zelf al waar je uit de bocht bent geschoten of waar er nog plek is voor iets moois.

Lees verder onder de advertentie

Door het bovenste vak bijvoorbeeld open te laten, komt een hangplant bovenop de kast veel mooier tot zijn recht. Ook kleine stapels met boeken tonen een stuk rustiger dan een bomvolle kast. En ben je niet tevreden, dan is de boel zo weer omgegooid.

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

Wooninspiratie Funda-parel: authentiek herenhuis met industrieel design in Rotterdam

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Kleur Bye bye, blue monday: zo word je blij van blauw

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

diy Meubels bouwen met betonblokken: zo doe je dat

beeld vtwonen Beeld

Wooninspiratie Vier het voorjaar: Ikea geeft een voorproefje van de lentecollectie voor 2023

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: productie & styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans | uitvoering Richard van Meerveld