Yummie! Zo mooi zijn de kleuren van zomerfruit in het interieur

Het wellustige rood van aardbeien, het dieppaarse van bramen, het zoete rozerood van frambozen, het koninklijke oranje van sinaasappelen en het super frisse geel van citroenen. De vrolijke knalkleuren van zomerfruit zijn dé inspiratiebron voor ons interieur dit seizoen. Mocht de zomer nog steeds niet écht willen komen, dan trekken we hem misschien zo over de streep…

Zitzak Sage x Clare. Bank GlobeWest. Kleed meegenomen uit Turkije. Vintage salontafel eBay. Stoelen gekocht via Gumtree en opgeknapt door Madeleine. Peer-kunstwerk gemaakt van Marimekko-stof.

Zomervibes

Kleur hoort bij de zomer, we linken het aan de vrolijk gekleurde huizen in overzeese gebieden en vakanties op zonovergoten eilanden. Maar ook aan de zoete smaak van zomerfruit en de mooiste veldboeketten. Vandaar dat een flinke toef kleur in huis je meteen in een zonnige stemming brengt. Een kussen, een bijzettafel en een vaas in een knalkeur doen al wonderen op een sombere dag. Het is hét recept voor meer zon in huis.

Geel geluk

Geel laat je stralen en geeft je kracht. Daarbij staat de kleur voor uitbundigheid en tegelijkertijd opperste concentratie. De ideale vrolijkmakende kleur dus voor een zomer vol avonturen tijdens jouw staycation. Alles knalgeel in huis is wat te veel van het goede, doseren is absoluut nodig. Maar wat okergele sierkussens of een zomers boeket in een knalgele vaas… helemaal geen gek idee!

Zoet roze

Het rozerood van frambozen is al lang niet meer uitsluitend voor K3-meisjes en wannabe prinsessen. De schakeringen van de kleur roze bieden voor ieder wat wils. De pastelvariant kan misschien wat te zoetsappig zijn en niet bij iedereen in huis op bijval rekenen, maar dieproze en fuchsia roepen bij iedereen een zomersfeer op. Roze verlaagt bovendien de hartslag en ademhaling, dus de ideale kleur om iedereen in huis relaxed te krijgen en te houden.

Stralend oranje

Lang was oranje een kleur die we lastig te combineren vonden in ons interieur. Hoe warm en vrolijk ook, het was altijd een kleur die we associëren met de soms wat schreeuwerige accessoires die bij sportevenementen horen. Maar oranje is veel meer dan dat. Gelukkig vinden we de kleur van zomerzoete sinaasappels steeds vaker als accent terug in huis. En terecht, want de kleur combineert juist enorm goed bij de nu zo populaire aardetinten.

Oranje staat voor warmte, openheid en enthousiasme en geeft kracht om iets nieuws te beginnen. Boeddhisten noemen oranje ook de kleur van de rijzende zon. Nog meer argumenten nodig voor deze vrolijke zomerkleur in huis?

LEES OOK
Zo beïnvloedt kleur in huis jouw stemming

Zwoel dieprood

Aardbeien, frambozen, kersen en bramen behoren alle vier tot het rode zomerfruit en variëren in hun schakeringen van diep- naar felrood. Ze bieden dan ook genoeg variatie voor iedereen die wel een rode bite kan gebruiken in huis. Rood is een kleur die je niet zomaar overal kunt toepassen in huis, want het is een aanwezige tint en zorgt voor voortdurende alertheid.

Omdat je niet altijd ‘aan’ wilt staan is een felrode muur voor de meeste mensen niet prettig. Een aantal accessoires in verschillende roodtinten zijn dat vaak wel. Want hé, de kleur staat ook voor passie, liefde en energie. Rood werkt trouwens ook de eetlust op, dus het is helemaal geen verkeerde keuze voor de keuken.

nog meer: styling