Een thuiswerkplek inrichten doe je zo

beeld vtwonen Beeld

De vakantie is voorbij, het werkende leven is weer begonnen. Voor velen is thuiswerken sinds corona zo nu en dan de norm geworden. En dus verdient die thuiswerkplek wat extra aandacht. Want wat is er fijner dan een stijlvol ingerichte plek met een mooi bureau, goede verlichting én je eigen koffiezetapparaat in de buurt? Voor iedereen die nog wel wat hulp kan gebruiken bij het inrichten van de werkplek, hebben we alle musthaves op een rijtje gezet.

Lees verder onder de advertentie

Bureau of tafel

Bij elke thuiswerkplek hoort een bureau. Een eettafel volstaat ook, want wanneer deze groot genoeg is biedt het voldoende ruimte om ook als werkplek te fungeren. Zorg er wel voor dat je werkplek opgeruimd is, dat geeft meer rust in je hoofd. Onnodige spullen berg je op achter kastdeuren of in een paar manden. Ben je nog op zoek naar een fijn bureau of een tafel voor je thuiswerkplek? Bekijk dan deze mooie selectie tafels en bureaus.

Een goede stoel

Naast een bureau of tafel is een goede stoel bij je werkplek essentieel. Je brengt immers heel wat uren achter je beeldscherm door. Met een ergonomisch verantwoorde bureaustoel voorkom je nek- en rugklachten. Maar je wilt natuurlijk ook een stoel die er mooi uitziet en bij je interieur past. Goed nieuws, want deze vereisten gaan prima hand in hand. Met deze bureaustoelen richt je moeiteloos een stijlvolle thuiswerkplek in.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Werkplek verlichten

Werken in een (te) donkere kamer vindt niemand fijn. Licht heeft invloed op de productiviteit en daarnaast wil je de kleine lettertjes goed kunnen lezen. Ook helpt het om vermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen. Daglicht is één van de belangrijkste lichtbronnen.

Heerlijk wegdromen en naar buiten kijken tijdens je werk? Liever niet. Als je met je gezicht naar het raam werkt, is het contrast tussen het heldere buitenlicht en je computer- of laptopscherm veel te groot. Je ogen moeten zich steeds aanpassen en dat zorgt voor (oog)vermoeidheid. Zorg liever dat je dwars ten opzichte van het raam zit en liever niet te dichtbij. Extra licht nodig en benieuwd naar welke lampen je het beste voor je werkplek kunt kiezen? Lees hier meer tips over goede verlichting op je werkplek.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

“Door onnodige spullen op te bergen creëer je rust in je hoofd.”

Lees verder onder de advertentie

Opbergen

Door onnodige spullen netjes achter kastdeuren en in manden op te bergen creëer je rust in je hoofd. Toch hoef je het niet in te richten als een ongezellig kantoorpand. Stop boeken en tijdschriften die jou inspireren niet weg, maar laat ze zien, bijvoorbeeld in een mooi rek. Hang je lievelingsposters, bijvoorbeeld uit het vtwonen zomerboek, aan de muur en creëer je eigen art wall voor meer sfeer op je werkplek.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

DIY werkplek

Voor iedereen die na twee jaar thuiswerken nog steeds niet de perfecte plek heeft gevonden om te zoomen: ga zelf aan de slag! Dit DIY bureau van het vtwonen klusduo Kim en Richard is én praktisch én mooi. Helemaal als je ‘m een lik verf geeft in een kleur waar jij blij van wordt. En ben je niet aan het werk, dan doet hij ook prima dienst als sidetable of dressoir.

Shop in de stijl van…

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

werkkamer Groen thuiswerken: deze planten zorgen voor een goede concentratie

beeld vtwonen Beeld

diy 10 DIY’s om de thuiswerkplek een flinke upgrade te geven

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

diy Voor je thuiswerkplek: zo maak je een inspiratiemuur

beeld vtwonen Beeld

College: iedereen een vtwonen droomhuis

Lees verder onder de advertentie

Bron: Foto 1: styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek || Foto 2: vtwonen collectie 2015 | styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans || Foto 3: vtwonen catalogus | fotografie Jeroen van der Spek || Foto 4: vtwonen 09-2017 | styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans || Foto 5: vtwonen 03-2015 | styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans || Foto 6: vtwonen || Foto 7: vtwonen 09-2019 | styling Fietje Bruijn, fotografie Dennis Brandsma

Lees verder onder de advertentie