10 DIY’s om de thuiswerkplek een flinke upgrade te geven

beeld vtwonen Beeld

Dag in dag uit dezelfde werkplek kan al snel gaan vervelen. Gelukkig kun je met een paar kleine aanpassingen een groot verschil maken. En die gaan gegarandeerd zorgen voor extra motivatie en inspiratie. Kan jouw thuiswerkplek wel een upgrade gebruiken? Doe het zelf met een van deze DIY’s.

Lees verder onder de advertentie

DIY flexwerkplek

Een mail checken, aanschuiven bij een zoom-meeting: de thuiswerkplek is hot. Dit compacte multi-meubel doet niet alleen dienst als bureau, het is buiten kantoortijden ook zo om te toveren tot dressoir of sidetable. De perfecte flexwerkplek maak je zo zelf… Werk ze!

Organiseren met webbing

Marie Kondo pack your bags. Met deze bureau-organizer leiden pen, schaar, garen en prullaria nooit meer een eigen leven. En met zijn webbing bodem is hij nog helemaal 2021 ook. Je maakt ‘m helemaal zelf: lees hier hoe.

LEES OOK
Een sfeervolle werkplek creëren? 6 tips van vtwonen-stylist Fietje

Lees verder onder de advertentie

Nooit meer inspiratieloos

Dat ene lieve briefje, je favoriete vakantiefoto, een doelenlijstje, lievelingsquote en beelden en knipsels die je inspireren en motiveren: geef ze allemaal een plekje op jouw inspiratiemuur. Niet alleen leuk en handig voor boven de werkplek, maar ook in de keuken of slaapkamer.

Privacy gewenst

Werk je vanuit huis maar heb je geen aparte werkkamer? Dan zou deze privéwerkplek weleens dé oplossing kunnen zijn. Het bureau fungeert als minikamer in een ruimte. Bekijk de video om erachter te komen hoe je dit zelf kunt maken.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Workstation van hout

Verandering van spijs doet eten… Al helemaal na een lange tijd thuiswerken is het goed om de werkplek af en toe te veranderen of om hem van eettafel naar kaptafel te verplaatsen. Met deze draagbare organizer verhuist de thuiswerkplek soepeltjes mee. Ontdek hoe je de organizer zelf maakt.

Opbergvakken

Het is geen sta-in-de-weg, maar biedt wel een privéwerkplek voor een home office: dit ranke bureau met opbergvakken kun je overal kwijt, ook in de woonkamer. Met slimme opbergvakken in plaats van lades, dus dat maakt een eigen thuiswerkplek maken een stuk makkelijker!

Lees verder onder de advertentie

DIY pennenbakjes

Handig, zo’n serie DIY pennenbakjes op je bureau. En nog leuk om zelf te maken ook. Kies voor verschillende maten blikjes en bij elkaar passende printjes. En ja, dat deukje hoort erbij, dat maakt ze alleen maar leuker. Lees hieronder hoe je de pennenbakjes zelf maakt.

Met een gouden randje

Liever een licht en strak design mét een beetje bling? Probeer dan eens deze pennenbakjes met gouden details te maken. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook nog duurzaam. Dat wordt blikjes recyclen!

LEES OOK
De mooiste en meest onmisbare spullen voor je werkplek

Lees verder onder de advertentie

Organizen aan de wand

‘Waar is de schaar gebleven?!’ Dát is dus voorgoed van de baan met zo’n wandorganizer van hout. Daarin krijgt klein rondslingerend spul een vaste, zichtbare plek in bakjes en dan kunnen er nog een paar mooie foto’s en quotes bij voor de leuk. Zo maak je ‘m zelf!

Werken aan de wand

Maak thuiswerken extra prettig door jezelf een fijn bureau te gunnen. Een stukje kale muur is dé plek voor dit DIY wandbureau van berken multiplex. En als je veel ruimte hebt, kun je hem makkelijk extra lang maken.

Shoppen voor de werkplek…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld 1: vtwonen 02-2021 | Productie & Styling Kim van Rossenberg | Uitvoering Richard van Meerveld | Fotografie Sjoerd Eickmans | beeld 2: vtwonen 04-2021 | productie INSIDEHOMEPAGE | styling Myla Griese | fotografie Louis Lemaire