Voor je thuiswerkplek: zo maak je een inspiratiemuur

beeld vtwonen Beeld

Dat ene lieve briefje, je favoriete vakantiefoto, een doelenlijstje, lievelingsquote en beelden en knipsels die je inspireren en motiveren: geef ze allemaal een plekje op jouw inspiratiemuur. Niet alleen leuk en handig voor boven de werkplek, maar ook in de keuken of slaapkamer.

Lees verder onder de advertentie

Afbakenen

Om je inspiratiemuur enigszins in toom te houden, is het handig om een plek op de wand af te bakenen. Anders wordt die ene muur al snel een halve kamer. Dit kun je doen door een kleurvlak aan te brengen op de muur, bijvoorbeeld met magneetverf. Je kunt deze verf bij de bouwmarkt in elke kleur laten mengen, ideaal! Een kant-en-klare magneetposter of een magneetbord is ook een goede oplossing als je verven niet ziet zitten. Zo krijgt elk nieuwe knipsel een plek en kun je schuiven zonder dat je de muur beschadigt.

Prikbord

Met een mooi prikbord baken je de inspiratieplek ook af en zet je knipsels meteen in de spotlights. Sla in je zoektocht naar een mooi prikbord zeker Marktplaats en de Kringloop niet over. Hier vind je soms juweeltjes die eerder bijvoorbeeld in een kantoor of school dienst deden. En wees creatief, want ook andere houten items kunnen verder als prikbord door het leven. In deze DIY werden hiervoor een oude letterbak en lade gebruikt.

Pegboard

Een pegboard is een multifunctioneel gatenbord. Ideaal als inspiratiewand, maar ook als plek om items aan op te hangen die je bij je werkplek graag voor het grijpen hebt. Denk aan een schaar, plakband en pennenbak. Wil je er grotere items op kwijt, dan kun je op de pinnen ook planken plaatsen. Ben je een beetje handig met een boor? Dan is zo’n gatenbord goed zelf te maken. Zo kun je zelf ook het formaat en de kleur bepalen. Bekijk hier de pegboard DIY.

Lees verder onder de advertentie

Kurk op de muur

Ideaal materiaal voor het ophangen van je verzameling favorieten is natuurlijk kurk. Je kunt losse platen kurk kopen en deze bevestigen tegen de wand, maar wat dacht je van kurken onderzetters op de muur? Kijk hoe je deze DIY aanpakt en hoe mooi het resultaat van zo’n muur met kurk is.

Shoppen in stijl…

Bron: beeld: vtwonen 13-2015 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie