Dit is het effect van legpatronen bij tegels

beeld vtwonen Beeld

Niet alleen de vorm, kleur en glans van een tegel hebben effect op de sfeer van de badkamer, het toilet of welke kamer dan ook. Met het legpatroon kun je ook je invloed uitoefenen op het eindresultaat. Want net zoals met een houten vloer laten verschillende legverbanden de kamer hoger, langer of breder lijken. We zetten de mooiste legpatronen van tegels op een rij.

Lees verder onder de advertentie

Kruisverband

De bekendste manier van tegelen is het kruisverband. Vierkante of rechte tegels worden recht boven elkaar geplaatst en de voegen vormen daardoor elke keer een kruis. Prachtig bij witjes en Marokkaanse zelliges, maar ook bij tegels in een groot formaat. Dit kruisverband geeft een kamer een rustige uitstraling, al kun je door het combineren van tegels in verschillende kleuren ervoor zorgen dat dit patroon net even minder saai wordt.

LEES OOK
5 onverwachte plekken waar tegels óók mooi staan!

Halfsteensverband

Een andere bekende onder de legpatronen voor tegels is het halfsteensverband. Bekend van de horizontale metrotegel die niet recht boven of onder elkaar worden geplaatst, maar steeds een halve tegel verspringen. Het patroon is daardoor speels en klassiek tegelijk. In de vtwonen tegelcollectie heb je zo’n klassieke tegel met een moderne twist: de Classic. Deze marmerlook tegel is prachtig in een halfsteensverband. Je hebt trouwens ook nog het kwartsteensverband, dan verspringt de tegel steeds op een kwart van de onderliggende tegel.

Lees verder onder de advertentie

Visgraat

Het visgraatmotief blijft mooi en je ziet ‘m daarom niet alleen op de vloer, maar ook steeds meer op de muren terug. Het is een echte klassieker, maar in een glanzende, handgevormde tegel helemaal van nu. In een rustige tint is het al een blikvanger, maar helemaal als je out of the box durft in donker- of zeegroen, grijs of zwart. Check hiervoor even de Mediterranea tegel, ook mooi voor op het toilet of de achterwand van de keuken. Je hebt trouwens ook een dubbele visgraat. Dat lijkt misschien dubbel zo druk, maar het tegendeel is waar.

Strooipatroon

De naam zegt het al: de tegels lijken lukraak op de muur gestrooid. Dit doe je bijvoorbeeld met tegels uit dezelfde serie, maar dan in verschillende kleuren. Mooi met de Villa serie die er ook in glossy metallic kleuren is. Ton-sur-ton, mat met glans, contrast, alles kan. Je kunt er je schouw in de woonkamer mee versieren of van het kleinste kamertje de vrolijkste plek in huis maken.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

binnenkijken Dit zijn de 10 populairste binnenkijkers van het afgelopen jaar

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

20230116 BLUE MONDAY

beeld vtwonen Beeld

binnenkijken Binnenkijken in een verbouwde boerderij in Limburg

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Wooninspiratie Funda-parel: authentiek herenhuis met industrieel design in Rotterdam

Bron: beeld: vtwonen 10-2020 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Daniëlle Verheul

Lees verder onder de advertentie