Alles over een visgraatvloer (van materialen tot voordelen)

beeld vtwonen Beeld

De visgraatvloer is terug van weggeweest en populairder dan ooit. Waar je hem vroeger alleen in chique paleizen en herenhuizen tegenkwam (want: prijzig en moeilijk te leggen), vind je deze vloer tegenwoordig terug in menig Nederlandse huiskamer.

Lees verder onder de advertentie

Wat is een visgraatvloer?

Een visgraatvloer is modern, stijlvol en tijdloos, en past eigenlijk in ieder interieur. Geen wonder dat de vloer zó populair is. Het woord visgraat heeft vooral te maken met het motief/patroon dat wordt gelegd met de (houten) planken. De planken zijn even lang en even breed en liggen loodrecht op elkaar. Hierdoor ontstaat het typische visgraatmotief.

beeld vtwonen Beeld

€298.00 €267.10 vtwonen Class Stoel (set van 2)

Lees verder onder de advertentie

€598.00 vtwonen Panel Eettafel Ø 130 cm

Verschillende materialen

Er bestaan verschillende soorten visgraatvloeren, van verschillende materialen, in verschillende tinten en verschillende stijlen. Een houten variant is het meest traditioneel, maar is ook het prijzigst. Alternatieven zijn PVC, laminaat of Novilon: een stuk budgetvriendelijker, praktischer en minstens zo mooi.

Hongaarse punt

Als je oog is gevallen op een visgraatvloer, kun je ook gaan voor een ietwat afwijkend patroon: de Hongaarse punt. Het verschil? Bij een visgraatvloer worden de planken in een hoek van 90 graden gelegd, bij een Hongaarse punt in een hoek van 45 tot 60 graden.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

De voordelen

Al is een visgraatvloer helemaal van nu, zo’n vloer blijft – indien goed onderhouden – jaren mooi. Een slimme investering dus. Wat er op de vloer ligt, is enorm bepalend voor de sfeer in een ruimte. Een visgraatvloer is stijlvol, straalt luxe uit (lees: paleizen en herenhuizen) en geeft een ruimte warmte. Precies wat je zoekt in een vloer.

Bij jou over de vloer?

De nieuwe, exclusieve vtwonen vloerencollectie bestaande uit o.a. parket, laminaat en Novilon.

Lees verder onder de advertentie

Shop in de stijl van…

Bron: Beeld: vtwonen