Hoe jij ook een Instagramwaardige slaapkamer krijgt

Gelaagd beddengoed Brecht Murré Atelier. Zoutlampen cadeau gekregen. Vloerkleed Rozenkelim, hang- en wandlampen &tradition via Eijerkamp. Gordijnen Woninginrichting De Stoffeerder. Beeld

Op Instagram is alles picture perfect. En toch word je iedere keer weer stikjaloers van al die gladgestreken lakens, opgeklopte kussens en quasi-nonchalant gedrapeerde spreien. Goed nieuws! Zo’n Instagramwaardige slaapkamer is ook voor jou prima te doen met deze tips & tricks.

Lees verder onder de advertentie

Alles op elkaar afgestemd

De ideale slaapkamer straalt een en al rust uit, maar is verre van saai. Die Instagramwaardige sfeer bereik je door het combineren van kleuren uit dezelfde familie, het welbekende ton-sur-ton. Met warme terra- en zandtinten kun je volop combineren en ze komen nog mooier uit in stoere, natuurlijke materialen zoals linnen. Je waant je weer even op die fijne citytrip in Marrakesh of in dat mooie boutiquehotel.

Investeer voor de meeste likes in twee of drie mooie dekbedovertrekken en hoeslakens die je telkens met elkaar kunt combineren. Kwaliteit zie je terug in de sfeer en uiteindelijk ook in jouw nachtrust. Zo scoor je met de slaapkamer niet alleen punten op Instagram, maar vooral bij jezelf.

Laag op laag

Het ideale van een Instragramwaardige slaapkamer is dat je geen keuzes hoeft te maken tussen het ene en het andere dekbedovertrek: ze mogen allebei! Tenminste, als je de tip hierboven ter harte hebt genomen en voor mooie kleurcombinaties hebt gekozen. Want door met lagen te werken, creëer je een extra rijk effect. Vergeet daarbij ook niet een mooie sprei te gebruiken als kers op de taart.

Lees verder onder de advertentie

Het mag allemaal een beetje rommelig, maar wel met gevoel. vtwonen styist Marianne vertelt je in de video hieronder hoe.

LEES OOK
vttv: een bed 2x anders

Lees verder onder de advertentie

Weldaad aan kussens

Zie je een mooie slaapkamer op Instagram, dan zie je ook een enorme hoeveelheid kussens. Met die twee standaard hoofdkussens kom je er niet meer. Het stylen van al die verschillende sierkussens vergt nog best wat oefening, want het lijkt misschien allemaal heel lukraak neergelegd, maar nee…

De ideale mix bestaat uit verschillende formaten, vormen en kleuren. Een langwerpig XL-kussen is de ideale basis en daarna werk je dakpansgewijs van groot naar klein toe. Bekijk het effect tussendoor ook even van een afstand, want dan zie je het resultaat van je inspanningen pas echt goed.

LEES OOK
Net als in een hotel: zo maak je een bed mooi op

Lees verder onder de advertentie

Finishing touch

Met mooi beddengoed en kussens is de toon gezet, maar de finishing touch van de perfecte slaapkamer zit in ‘m in nog een aantal details:

  • Vloerkleed: leg halverwege het bed een zacht vloerkleed neer dat qua kleur en structuur helemaal past bij het beddengoed. Heb je naturellen gebruikt? Dan is een kleed van jute een prachtige toevoeging.
  • Hoofdbord: een slaapkamer geef je echt iets persoonlijks mee door een bijzonder hoofdbord. Een boho-sfeer bereik je met een rotan exemplaar, maar je kunt ook een hoofdbord zelf maken.
  • Nachtkastjes: hoe standaard het bed ook is, met nachtkastjes maak je er net even wat anders van. Dat hoeft geen standaard kastje te zijn, een vintage bijzettafel of mooi stoeltje geeft al veel meer sfeer. Deze alternatieven voor een nachtkastje zijn er allemaal.
  • Verlichting: lampen zijn vaak de sluitpost van een ruimte, terwijl de verlichting van een ruimte erg belangrijk is voor de sfeer. En vergeet de praktische kant niet in de slaapkamer. ’s Nachts stommelend in het donker richting toilet is nooit prettig. Maar praktisch en mooi gaan prima hand in hand, zoek daarom een paar mooie exemplaren uit voor beide kanten van het bed.

LEES OOK
Licht uit: zo kies je lampen voor in de slaapkamer

Lees verder onder de advertentie

Gelukt!

Ben je blij met het resultaat? Deel jouw Instagramwaardige slaapkamer met ons via Instagram met #vtwonenbijmijthuis

beeld vtwonen Beeld

Bedden Ga je online een bed of matras kopen? Let dan hier op

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Beddengoed Beddengoed wassen: zo ga je te werk

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

slaapkamer Zo creëer je een volwaardige slaapkamer op de vide

beeld vtwonen Beeld

Wooninspiratie Wegkruipen: de mooiste (en warmste) plaids voor in huis

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 09-2021 | Styling Liza Wassenaar | Fotografie Irisdorine